Tri sestry, tri kráľovné přehled

Tri sestry, tri kráľovné
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452683/bmid_tri-sestry-tri-kralovne-BwJ-452683.jpg 4 50 50

Margarétu Tudorovú, jej sestru Máriu a Katarínu Aragónsku spája príbuzenské puto, no rozdeľuje ich túžba po moci. Každá z nich sa stáva kráľovnou - jedna škótskou, druhá francúzskou a tretia anglickou. Zo svojho úspechu sa však neradujú dlho. Dvorné intrigy a osud to zariadia tak, aby všetky tri celý život súperili. Anglicko a Škótsko, ktoré je rozdrobené na jednotlivé šľachtické klany, sú ustavične znepriatelené. Politickú situáciu ovplyvňuje aj Francúzsko. Anglický kráľ Henrich VIII. hrá svoju hru nielen na poli politiky, ale aj lásky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovart (SK)

Three Sisters, Three Queens, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tri sestry, tri kráľovné. Přihlašte se a napište ho.

Lolila
02.08.2022 5 z 5

Zaujímavý príbeh zameraný hlavne na Margarétu, škótsku kráľovnú. Spisovateľka ju vykreslila viac v negatívnom svetle ako závistlivú, pyšnú, dosť protivnú a tým aj nesympatickú osobu. Či bola naozaj taká, je asi ťažké zistiť, ale príbeh z obdobia Tudorovcov ma zaujal. Vykresľuje hlavne život kráľovien, ich "miesto" na dvore po boku kráľov. Myslím si, že nie je čo závidieť:-).

keselylenka
04.02.2022 4 z 5

Velmi zajímavý příběh, který na mě působil trochu jako deník. Markéta mi každopádně přišla nesympatická a extrémně závistivá a trochu labilní. Ale k její výchově a době, ve které žila to asi patřilo. Čtení rozhodně doporučuji.

Morgaine07
06.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Jelikož jsem knihy od Philippy četla už jako dívka na druhém stupni základní školy tak s láskou skočím po každé knize od Philippy Gregory. Jinak to ani nebylo s touhle kraskou, která měla velký potenciál a ten i splnila. V knize objevíte tři důležité ženy v Tudorovské Anglii... Kateřina Aragonská, Marie Tudorovna a naše hlavní postava Markéta Tudorovna. Nejvíce jsem si oblíbila Marii o které by jsem si přála dozvědět se více a doufám, že jednoho dne vyjde román o této krásné princezně. Oproti Marusce a Katce mi Markéta přišla jako závistivá a protivná osoba a místy hloupá. Přesto jsem její rozhodnutí chápala a čtení si užívala, jen mě mrzí, že jsme se nedozvěděli více.

Knižní novinky (42. týden)

11.10.2020

Kniha Tri sestry, tri kráľovné v seznamech