Tři vánoční povídky přehled
Charles Dickens
Povídky vyňaty z časopisu "All the Year Round" řízeného Charlesem Dickensem. Obsahuje povídky: Večerní stíny, Svíčka, Společník.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři vánoční povídky. Přihlašte se a napište ho.
Když vánoční atmosféru, tak jedině od Dickense. I když v případě tohoto výběrového sešitku tří krátkých povídek je název trochu zavádějící.
Z Dickensových Vánočních povídek je tu pouze ta první s názvem "Večerní stíny", kterou mám osobně nejraději hned po Vánoční koledě. Koukat lidem do oken a přemýšlet nad děním v nich, vymýšlet si příběhy, ale i hádat, má svoje kouzlo, zvlášť v tomto ročním období. Stejně tak jako rodinná usmíření a přátelství.
"Svíčka" patří do sbírky Strašidelného domu a zrovna tahle konkrétní povídka je spíš takovým napínavým vhledem do problematiky posttraumatického stresu, zla a námořnických dobrodružství. A nakonec lehce thrillerová povídka "Společník" pojednávající o osudech uprchlého galejníka toužícího po klidném čestném bytí, čehož se mu dostane až po spravedlivé pomstě.
Těch sto stránek malého formátu příliš času nezabere, ale příjemný zážitek čtenáři rozhodně přinese, a to klidně opakovaně.
Kniha Tři vánoční povídky v seznamech
Část díla
2010 | Vánoční koleda |
1960 | Nadějné vyhlídky |
2015 | David Copperfield |
1961 | Kronika Pickwickova klubu |
Těchto sto stránek se dalo dobře číst