Den trifidů (2014) | Databáze knih

Den trifidů přehled

Den trifidů
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328018/mid_den-trifidu-afx-328018.png 5 5842 5842

Trifidi série

1. díl >

Je den trifidů soumrakem lidstva? Ten zážitek si málokdo na světě chtěl nechat ujít. Tajemné zelené záblesky, snad až odkudsi z hlubin vesmíru, šlehaly oblohou, celou noc trvala ta ohromující podívaná. Pro drtivou většinu lidstva to byla poslední věc, kterou viděla. Nadpozemský jev většinu zemské populace oslepil. Jedna katastrofa by však planetu nezdecimovala. Musela se k ní připojit druhá. Průmyslové rostliny, genetickou mutací proměněné v pohyblivá, jedovatě žahající monstra, využijí oslabení pána tvorstva a začnou jej systematicky vyhlazovat z povrchu zemského. Nastal den trifidů. Bude zároveň posledním dnem člověka? Na to odpovídá klasická katastrofická sci-fi britského autora, nad jejíž četbou se nechce věřit, že vznikla před více než půl stoletím.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , BB art

The Day of the Triffids, 1951

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Den trifidů. Přihlašte se a napište ho.

Bigadam
01.03.2025 5 z 5

Super příběh. Většina lidí je slepá, rozpadlá civilizace a nepřítel v podobě masožravých pohyblivých rostlin. Děj je vyprávěn z pohledu vidomého mladého muže. Kniha se mi moc líbila. Doporučuji.

tami1
16.02.2025 4.5 z 5

Je k neuvěření, jak čtivá a aktuální ta kniha je. Výborná zápletka, svižnost vyprávění i propracovaná psychologie postav z knihy dělají opravdu nadčasovou záležitost.

niki-chan
30.12.2024 3.5 z 5

Příběh dobře plyne, i když občas trochu zakopává. Trifidi jsou správně děsiví a ani je nemusíte vidět. Leckdy je ale děs lidského charakteru.

Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)

23.07.2023

Knižní novinky (46. týden)

14.11.2021

„Mám všechno, co doopravdy potřebuju,“ řekla „a ty nám jednou vrátíš to ostatní, Bille.“

Každý, kdo kdy vlastnil nějaký poklad, trpěl asi věčným strachem o život.

Stádo ovcí nedoženeš na trh přímou cestou, ale vždycky se najde nějaký způsob, jak je tam dostat.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Den trifidů v seznamech

v Přečtených8 396x