Třikrát Steve Carella a spol. přehled
Ed McBain
Provokatér; Poldové; Není hluchý jako hluchý Z více než tří desítek autorových detektivních románů o 87. revíru amerického velkoměsta, v nichž vystupuje tým známých detektivů, byly do svazku vybrány ty, jež spojuje postava domněle nedoslýchavého zločince. Volná trilogie obráží brutální tvář americké velkoměstské zločinnosti.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 1979 , OdeonOriginální název:
The Heckler / Fuzz / Let's Hear It for the Deaf Man, 1968
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třikrát Steve Carella a spol.. Přihlašte se a napište ho.
Ač čtu detektivky málo, tohle je stará dobrá klasika, která nezklame. Nádherný jazyk, vtip, satira, černý humor, chytré zápletky a fantastické dialogy. A série s Hluchým patří k nejlepšímu, co Ed McBain napsal.
Tahle kniha se mi hodila do výzvy. A nelituji. Stará dobrá klasika. Bez hromad mrtvých a litrů krve to také jde. Skvělé a vtipné dialogy tomu dávají šmrnc a krásné popisy města, ač smyšleného, je přidaná hodnota.
Jsem zvědavá, zda se ještě objeví ,,hluchý.
Jak jsem psala už u minulého dílu, teď opravdu začnu od začátku :).
(24. 8. 24 - 18 786 - 42)
„Ten duben vešel jako dáma. … Připomínal líbeznou krásku, která vkročila do velkoměsta s dokořán otevřenýma očima nevinné dívky, a člověk měl chuť sevřít ji do náruče, poněvadž mu připadala opuštěná a vyděšená v tom geometrickém bludišti neznámých lidí, postrašená ulicemi a budovami, jak po něm tak plaše pokukovala bledě šedýma očima dámy, která se – kde se vzala tu se vzala – vynořila ze studeného březnového marastu. … Z Grover Parku přešla přes avenue půvabným krokem dámy pádící přes pole v žlutém taftu a vstoupila do služebny v oblaku vtíravého parfému a ve svých šustivých spodničkách tak, že všem přítomným mužům zamotala hlavu. (Provokatér)“
Kniha Třikrát Steve Carella a spol. v seznamech
Část díla
- Není hluchý jako hluchý 1973
- Poldové 1968
- Provokatér 1960
Každý nový příběh 87.revíru byl pro mě svátek. A tři najednou v jedné knize, ó to byly rovnou Vánoce! První tři střety 87.revíru s Hluchounem patří mezi nejlepší detektivní romány, ačkoliv ve všech třech se podaří zločinci uprchnout. Nikdy mě neomrzí otevřít je na libovolné stránce a ponořit se do napínavého děje!