Návrat trpaslíků, kniha II. přehled

Návrat trpaslíků, kniha II.
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548806/bmid_navrat-trpasliku-kniha-ii.jpg 4 6 6

Trpaslíci série

< 7. díl

ntriky rozehrané v první části Návratu trpaslíků gradují! Skrytá země je o stovky cyklů starší, dávné hrdinské činy se staly námětem legend a život jde dál. Trpaslík Goïmron se původně živil jako gemmarius, ale jeho vášeň pro historii ho přivedla k pátrání po samotném Tungdilovi Zlatorukém. Tento plán však Goïmrona a jeho spojence zavedl přímo doprostřed nekonečných bojů – o nadvládu, o informace, o moc. A aby toho nebylo málo, vyvstávají i nové problémy. Nevyzpytatelné území zázraků je o to větší hrozbou, že nikdo neví, kde přesně se nachází. A kromě magie představují nebezpečí i draci. Aby Goïmron dokázal ochránit trpaslíky a Skrytou zemi před vším, co je hrozí zničit, opírá se stále více o moc, kterou mu propůjčuje magický mořský safír. Jenže mocné artefakty mívají svou hlavu – zvlášť takové, které se svým nositelem dokážou mluvit. Goïmron možná za svou vypůjčenou sílu bude muset zaplatit mnohem vyšší cenu, než kdy čekal. Není to totiž jen území zázraků, které někoho může nevratně změnit.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

Die Rückkehr der Zwerge 2, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat trpaslíků, kniha II.. Přihlašte se a napište ho.

Tesset
31.01.2025 4 z 5

Psala jsem to už u knihy I a stojím si zatím i teď - Skrytá země už není to, co bývala. Je logické, že se autor uchýlil do jiné doby s jinými postavami, ty mi žel bohu tak nepřirostly k srdci jako ty původní.

Příběh není špatný, krásně to odsýpá a je to pořád ta klasická fantasy, kterou mám ráda. Je tu plno linek, kudy se dá děj vést a otázkou je zda je autor využije nebo to někde usekne a celý cyklus ukončí. Chybí mi tu mapka pro lepší představu, kde co leží a kam musí hrdinové cestovat. Jsem zvědavá, jaké bude pokračování. Snad se ho dočkáme brzo.

ludek.n
16.12.2024 4 z 5

Původně měli být hrází proti vpádu temných alfů, nakonec ale spojené armády elfů, trpaslíků a lidí bojují s Brigantinci, jejichž záměry nejsou o nic méně hrozivé a kteří neváhají sáhnout ani po těch nejstrašlivějších stvůrách, aby je použili k vítězství. Pokračování Návratu trpaslíků se nese ve stejném duchu, jakým oplývala už první kniha. Máme tu rozehraných hned několik partií (které nijak nechvátají k završení) a pár dalších Markus Heitz ještě přidává, takže se z příběhu stane obrovská koule, valící se dolů svahem a bohužel to vypadá, že se vymkla kontrole i jakémukoli řízení. Nápadů má autor stále více než dost, ale vrství je na sebe do takové masy, že jí ani při nejlepší vůli nestihne do konce knihy dát formu a tvar, natož ji zdárně rozložit na prvočinitele a smysluplně ukončit. První knihy trpasličí ságy byly vrcholně promyšlené a organizované, Návrat trpaslíků však píše už zcela jinou a novou kapitolu a já musím chtě nechtě přiznat, že mi už tolik nezalézá pod kůži, neohromuje mě ani mi nezvedá hladinu adrenalinu v krvi.

Náměsíčník, Ztracená koruna a další knižní novinky (48. týden)

24.11.2024

Kniha Návrat trpaslíků, kniha II. v seznamech