Trudný konec ústřičného chlapečka a jiné příběhy přehled
Tim Burton
První spisovatelský počin režiséra Tima Burtona. Tato básnická sbírka doplněná autorovými kresbami nezapře Burtonův osobitý styl. Fantasie, ironie, drsný humor, to jsou jen některé z hlavních rysů autorovy tvorby, které se odrážejí i v jeho básních. Unikátní knížečka vyšla v ČR v roce 2005. Kdo má rád filmové fantazie Tima Burtona, nebude rozhodně zklamán ani jeho příběhy v knižní podobě. Soubor 23 básní zavádí čtenáře do tragikomického světa absurdity, chytrého humoru a nezapře autorskou věrnost podivuhodným postavičkám trudného vzezření i údělu. Burton jednoduchým, nehledaným a rytmickým jazykem, jenž není nepodobný říkadlům, představuje zranitelnou existenci těchto přinejmenším zvláštních a rozmanitých outsiderů, jejichž životy vyvolávají úsměv i rozpaky. Všechny bytosti zpodobňují nezaměnitelné Burtonovy ilustrace — třeba Ústřičného chlapečka, Toxíka Roye, Mnohoočku, Fleka, kteří zvou čtenáře-diváka aby se stal svědkem i účastníkem jejich bizarních zrození, osudů a "konců".... celý text
Literatura světová Fantasy Poezie
Vydáno: 2006 , DybbukOriginální název:
The Melancholy Death of Oyster Boy & Other Stories, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trudný konec ústřičného chlapečka a jiné příběhy. Přihlašte se a napište ho.
Miluju Burtona. Můžu být vůbec objektivní? Těžko říct, protože pro mě je on génius. Ústřičkova smutná smrt je za mě dokonalost sama.
Fakt, že jsem velkou většinu obrázků z této knihy, včetně ručně psaných básniček vedle, viděl na výstavě v Praze celé téhle knížce dodává úplně jiný rozměr. Tim Burton je prostě génius. Překlad je za mě poměrně obstojný. Chápu, že překládat básně je velká výzva. Plánuji si koupit i originální anglickou verzi.
Uchvatitelé říší, Má druhá šance a další knižní novinky (30. týden)
24.07.2022
Kniha Trudný konec ústřičného chlapečka a jiné příběhy v seznamech
v Přečtených | 1 451x |
2013 | Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy |
2014 | Můra noční, předvánoční |
2014 | The world of Tim Burton / Tim Burton a jeho svět |
Miluju, miluju, miluju.... Ostatně jako cokoliv od Tima Burtona.