Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy přehled
Tim Burton
Kdo má rád filmové fantazie Tima Burtona, nebude rozhodně zklamán ani jeho příběhy v knižní podobě. Soubor 23 básní zavádí čtenáře do tragikomického světa absurdity, chytrého humoru a nezapře autorskou věrnost podivuhodným postavičkám trudného vzezření i údělu. Burton jednoduchým, nehledaným a rytmickým jazykem, jenž není nepodobný říkadlům, představuje zranitelnou existenci těchto přinejmenším zvláštních a rozmanitých outsiderů, jejichž životy vyvolávají úsměv i rozpaky. Všechny bytosti zpodobňují nezaměnitelné Burtonovy ilustrace — třeba Ústřičného chlapečka, Toxíka Roye, Mnohoočku, Fleka, kteří zvou čtenáře-diváka aby se stal svědkem i účastníkem jejich bizarních zrození, osudů a "konců".... celý text
Literatura světová Fantasy Poezie
Vydáno: 2013 , DybbukOriginální název:
The Melancholy Death of Oyster Boy & Other Stories, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy. Přihlašte se a napište ho.
Miluju Burtona. Můžu být vůbec objektivní? Těžko říct, protože pro mě je on génius. Ústřičkova smutná smrt je za mě dokonalost sama.
Uchvatitelé říší, Má druhá šance a další knižní novinky (30. týden)
24.07.2022
Kniha Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy v seznamech
v Přečtených | 1 463x |
v Mé knihovně | 494x |
2013 | Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy |
2014 | Můra noční, předvánoční |
2014 | The world of Tim Burton / Tim Burton a jeho svět |
Už nějakou dobu sleduji snahu knižní blogerky Michaely (Radšiknihu) sesbírat všechna vydání Ústřička, které existují. Jakože ve všech jazycích, ze všech zemí kde vyšel a baví mě sledovat, jak to baví ji. Ale mě se do ruky dostala kniha až dnes. A jsem naprosto nadšená. Je to morbidní, poetické, kouzelné a naprosto úchylné, takovým roztomilým způsobem.