Bouře šípů přehled

Bouře šípů
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145118/bmid_boure-sipu-Xmk-145118.jpg 4 21 21

Tyran série

< 2. díl

Příběh z doby Alexandra Velikého Athénský válečník Kineiás urazil dlouhou cestu od doby, kdy byl propuštěn z Alexandrovy armády a kdy ho rodné město poslalo do vyhnanství. Řekové pod jeho velením a jejich skythští spojenci porazili mocné makedonské vojsko v bitvě u svatyně říčního boha a zachránil tak svobodu Olbii - městu, jež se stalo jeho novým domovem. Osud mu však nedopřál, aby se z vítězství radoval dlouho. Daleko na východě hrozí Alexandr, že zaútočí na skythské kmeny a jednou provždy si je podrobí. Náčelnice kmene Krutých rukou Srajanka, která odmítla lásku svého krále, protože miluje Kineia, se rozhodne k cestě na východ, aby pomohla Alexandra zastavit. Kineiovi je jasné, že nemá na vybranou a musí ji následovat, přestože to pro něj znamená násilnou smrt v bitvě, kterou vidí v nesčetných prorockých snech. Než se však Kineiás dostane k boji s mocným Alexandrovým vojskem, musí se svými muži projít stovkami mil nepřátelské krajiny, aby troufalou cestu zakončil setkáním s nelítostným osudem.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , BB art

Tyrant: Storm of Arrows, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bouře šípů. Přihlašte se a napište ho.

cca
02.06.2021 4 z 5

Trošku mi trvalo začíst se, protože první díl jsem četla už hodně dávno, takže než jsem se zase vžila do příběhu, poměrně velká část už ho uběhla. Nicméně si stojím za hodnocením jako u prvního dílu. Je to velmi dobrý historický román, který mi trochu kazí protagonistovy prorocké sny. Líbilo se mi, jak byl v knize popsaný Alexandr - v době, kdy už mu sláva nevyhnutelně "stoupla do hlavy", a že autor trochu mírní představy o jeho "božské neporazitelnosti".

lampernaqui
06.05.2018 4 z 5

Kineiás se stále ještě nedočkal svého "vysněného" konce, takže snad mu k němu pomůže velká bitva s jeho bývalým zaměstnavatelem Alexandrem Velikým. Znovu se bok po boku s barbarskými stepními kmeny staví proti přesile, znovu ho štvou prorocké sny a znovu vše nevychází tak, jak to naplánoval. Nejsem historik, nehledám v knize nepřesnosti, protože sám o této době mám jen základní znalosti. Prostě jsem si jen užíval dobrý historický román.

GepardLady
10.02.2018 3 z 5

Po prvním dílu jsem měla při čtení tohoto pocit, že už jen dobíhá jakýsi příběhový setrvačník poháněný otázkou, jestli se vyplní Kineiův prorocký sen o jeho vlastní smrti. Čtenář se musí smířit s tím, že hrdinové během strategických porad neustále přikyvují, tahají se za vousy a podobně (to už sice dělali dřív, ale teď častěji). Čili i po literární stránce tento díl klesl oproti prvnímu ještě o něco níž, jazyková úroveň českého překladu je navíc mizerná. Ale celkem vzato, někteří hrdinové si mě získali už v Tyranovi, a tak jsem si docela ráda přečetla i pokračování a nemůžu říct, že by mi činilo násilí knížku dočíst.

Knižní novinky (25. 2. - 3. 3.)

24.02.2013

Kniha Bouře šípů v seznamech