Tyrolské elegie přehled

Tyrolské elegie
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413385/mid_tyrolske-elegie-Xc5-413385.jpg 4 1099 1099

Báseň Karla Havlíčka Borovského, která vznikla v době jeho zatčení a odvozu do Brixenu. Jedná se o ostrou, útočnou satiru na rakouskou vládu a státní policii. Rukopis byl dokončen roku 1852.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tyrolské elegie. Přihlašte se a napište ho.

martianekk
23.11.2024 3 z 5

Karel Havlíček báseň či žalozpěv napsal krásně. Je zde spousta ironie, vtipu, kritiky i melancholie.

Erika017
10.09.2024 5 z 5

Jedná se o velice krátké a vtipne dílo. Jde o pasáž autorova života, kdy je policii převážen do Brixenu, jelikož jeho satirická a politicky laděná díla nebyla vladou schvalována. Autor to podává velmi čtivě a vtipně. Četla jsem to k maturitě, ale trochu se obávám toho, jestli kniha není příliš krátká a jednoduchá, aby se dalo o čem mluvit. Nicméně mimo to muzu vřele doporučit:)

Akléda_
07.05.2024 3 z 5

Další knížka, kterou čtu jenom z povinnosti kvůli škole. Borovský mě teda aspoň trochu baví, navíc píše krátké věci a čte se to docela dobře, ale že bych si z toho něco pamatovala nebo si dokonce něco odnesla, to vůbec. Času mi to ale nezabralo moc, takže mi to tolik nevadí. Teď už můžu hrdě prohlašovat že jsem Tyrolské elegie přečetla, i když vlastně vůbec nevím o co v nich šlo.

Více než 100 dalších eknih zdarma...

02.12.2019

Kniha Tyrolské elegie v seznamech