Ulrika přehled
Jakob Wassermann
Hlavnou postavou príbehu odohrávajúceho sa vo Viedni na prelome storočia je pôvabná Ulrika Woytichová, světaznalá mladá žena, ktorá si od života berie všetko, čo jej ponúka. Bystrá Ulrika zavetrí bohatstvo u skúpeho, čudáckeho starožitníka Myliusa, zvedie jeho syna Lotara a opantá si ostatných členov rodiny –” okrem najmladšej dcéry Jozefy –” a najrozličnejšími úskokmi sa zmocní vlastníctva rodiny Myliusovcov.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ulrika. Přihlašte se a napište ho.
Začátek knihy mi přišel hodně zajímavý, vprostřed už jsem se do čtení musela nutit a ke konci už jsem i přeskakovala odstavce. Těch slov je tam prostě příliš. Jedna každá myšlenka je rozepsaná na půl stránky. Podrobný psychologický rozbor každé postavy a každé její úvahy či postoje. Kdyby byla kniha poloviční, určitě bych si ji užila mnohem víc.
Kniha Ulrika v seznamech
1994 | Kašpar Hauser |
1974 | Ulrika |
1971 | Případ Mauricius |
1980 | Kryštof Kolumbus – Don Quijote oceánu |
1986 | Zlato z Caxamalky a jiné povídky |
Tato kniha mistrně vykresluje jednotlivé postavy, manipulaci a postupnou devastaci celé rodiny, kterou dokáže mladá dívka Ulrika dostat do svých tenat, aby si přišla k jejich majetku. Tady mě zaujalo mimo jiné i to, jak se jí povedlo odstavit matku tím, že jí zajšiťovala přísun knih, až ta propadla čtení natolik, že ji nic jiného nezajímalo.