Umění francouzské kuchyně 2 přehled
Julia Child , Simone Beck
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268627/bmid_umeni-francouzske-kuchyne-2-JS0-268627.jpg
4
17
17
Umění francouzské kuchyně série
< 2. díl
Pokračování světoznámé bible kulinářského umění Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, které inspirovalo celou generaci Američanů a pomohlo jim vytyčit nová kritéria v oblasti kulinářského vkusu a kuchařského umění.
Literatura naučná Kuchařky Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2015 , JotaOriginální název:
Mastering the Art of French Cooking, Volume Two
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Umění francouzské kuchyně 2. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (6)
23.07.2019
Opět super kuchařka, ale více pro mě použitelný je první díl a proto jsem si tento pouze půjčila z knihovny.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Umění francouzské kuchyně 2 v seznamech
v Právě čtených | 1x |
v Přečtených | 22x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 30x |
v Chystám se číst | 8x |
v Chci si koupit | 20x |
Dnes mi přibyla k první části francouzské kuchařky její mladší sestřička. Už to není 900 stran, jen necelých 800 :-). Po prolistování jsem kladně ohodnotila velké zlepšení. Podrobné návody doprovázejí skvěle provedené ilustrace.
Samozřejmě, že jsem tuto další obří kuchařskou knihu ani omylem nepřečetla, ba ani nečetla, když pominu úvod. Prolistovala jsem ji a hodlám v ní listovat dál!
Kuchařky se prostě nečtou slovo od slova jako napínavé romány... I když vaření bývá činnost velice často napínavá...
První pokus, hovězí po Burgundsku (zdroj - 1. díl) nebyl vůbec tak složitý, jak se zdálo na první pohled při čtení receptu. A když jsem do kastrolu lila červené víno z láhve, připadala jsem si úplně jako Julie z filmu Julie a Julia a cítila jsem se... přímo skvěle!
Člověk se učí, dokud je živ! Doufám, že zvládnu a využiju alespoň některé recepty z mnohých, které nám Julia Child v obou knihách nabízí.
Protože ale nejsme na stránce o vaření, tak dosti již o tom. Pouze konstatuji, že maximálně záleží na kvalitě použitých surovin, to je základ všeho. Pokud člověk není analfabet a dokáže dodržet recept, dílo se musí podařit.
Takže i když u mě tentokrát nefiguruje kvalitní burgundské víno, nýbrž chuť Francie měl dodat laciný patok, který má bohužel jen hezkou etiketu, ale nic víc, ani jsem neměla 12 až 16 malých cibulek, tak jsem je vynechala, doufám, že na první pokus... to bude k jídlu :-).
Bon apetit! :-)