Uspávač přehled

Uspávač
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461180/bmid_uspavac-epi-461180.jpg 5 4677 4677

V mrazivej štokholmskej noci kráča po železničnom moste mladý muž. Má legionársku chorobu a je silne podchladený. V nemocnici zistia, že Mikael je už sedem rokov vyhlásený za mŕtveho. Pred trinástimi rokmi sa údajne stal jednou z posledných obetí sériového vraha, ktorého zatkol svojský komisár Joona Linna. Jureka Waltera odsúdili a zatvorili na uzavreté oddelenie psychiatrického ústavu. Kde teda žil Mikael celých trinásť rokov? Nečakané svedectvo a prekvapujúca Mikaelova výpoveď vyvolajú obnovenie uzatvoreného prípadu. Polícia sa dostáva do časovej tiesne, lebo v hre je záchrana ďalšieho ľudského života. Jediná možnosť, ako sa vo vyšetrovaní pohnúť ďalej, je kontakt s beštiálnym Jurekom Walterom. Treba preniknúť do jeho blízkosti a získať si jeho dôveru. V tej chvíli sa však začína hra mačky s myšou – ale kto sa vlastne s kým zahráva? Ožívajú aj nočné mory Joonu Linnu, lebo vrah trpko poznačil nielen osud desiatok ľudí, ale aj jeho. Uspávač sa pokladá za doteraz najvydarenejšie dielo Larsa Keplera. Prekonal všetky očakávania a splnil najnáročnejšie kritériá kvalitného kriminálneho románu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Ikar (SK)
Originální název:

Sandmannen, 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uspávač. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (865)

Annicka
17.09.2024 5 z 5

Prostě klasický Kepler. Naprosto neuvěřitelný Joona Lina, ale Kepler se nečte proto, aby se tomu věřilo, že :D

Murlock77
27.08.2024 4 z 5

Nebýt toho konce, asi bych hodnotil plným počtem. Knihu jsem zhltnul za dvě odpoledne, celé to bylo svižné a napínavé. Ale ten konec plný nelogického chování postav mi trošku pokazil nadšení. Každopádně budu pokračovat v Keplerovi dál.


Pazďa
21.08.2024 3 z 5

Písečný muž představuje pomyslné finále jednoho uceleného archu v sérii Joony Linny a zatím mě to ze čtyř knih bavilo asi nejvíc. Stále mě ještě tato série nijak extra neohromila, ale tohle byl solidní příběh s dobrým spádem a i malou dávkou hororu. U Keplerovců už jsem si zvykl na kolísající logiku, v momentech na její absenci, takže si dokážu jen tak zapnout pásy a vychutnat si jízdu. Škoda jen, že za odhalením tohoto Písečného Muže stojí klišé staré tak, jako žánr sám. V sérii budu ale pokračovat, fajn detektivka se hodí vždycky, a Písečný muž nebyl na rozdíl od Svědkyně ohně až komicky špatný, takže se možná blýská na lepší zítřky.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (13. - 20. 10.)

12.10.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Uspávač v seznamech

v Právě čtených44x
v Přečtených7 576x
ve Čtenářské výzvě603x
v Doporučených402x
v Knihotéce1 420x
v Chystám se číst921x
v Chci si koupit187x
v dalších seznamech16x