Utrpení knížete Sternenhocha přehled
Ladislav Klíma
Fantastický příběh s hororovými prvky z pera originálního českého filozofa a spisovatele, inspirujícího se především filozofií Schopenhauerovou a Nietzschovou. Degenerovaný a odpudivý šlechtic se dopustí zločinu. Zabije vlastní ženu a zbytek života s tím zápasí. Usmíření přichází až v okamžiku smrti. Příběh vychází z Klímovy filozofie. Reprint vydání z roku 1928.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Utrpení knížete Sternenhocha. Přihlašte se a napište ho.

Ach, staré dobré časy, keď bol heroín v lekárňach voľne k zakúpení na potlačenie kašľa, Coca-cola ešte obsahovala kokaín, spisovatelia ako Klíma jedli mŕtve myši, ktoré kradli mačkám rovno z papule a písali knihy s rozkošnými perverznosťami, psychotickými šialenosťami a filozofickými delíriami…
Toto bol poriadne dobrý matroš.

Šílenost, sranda, brutalita, zlo, halucinace, sprostota hoven a chlastání kontrastující se vznešenou filosofií a ušlechtilostí ducha. Číst Klímu je prostě jízda.
Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)
13.11.2022
36 nových eknih zdarma ke stažení
05.11.2021
Knižní novinky (32. týden)
08.08.2021
„Halucinace, zdá se mně, jest jen jiné nepoctivější slovo pro to, čemu říkali všichni naši moudří předkové „strašidlo“; pěšky jako za vozem.“
„Více zmůže stádo jelenů, vedené lvem, než stádo lvů, vedené jelenem.“
„Do blázince dostane se přemnoho lidí nejrozumnějších, a skoro každý, kdo chodí volně po ulicích, patří do blázince.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Utrpení knížete Sternenhocha v seznamech
v Přečtených | 1 335x |
v Mé knihovně | 303x |
zfilmováno česká literatura Friedrich Nietzsche, 1844-1900 šílenství hororové povídky experimentální literatura fiktivní deníky česká fantastikaAutorovy další knížky
2010 | ![]() |
1991 | ![]() |
1990 | ![]() |
1989 | ![]() |
1991 | ![]() |
Hustý, hnusný, krutý, geniální literární počin, který musel ve své době pobouřit nejednoho čtenáře. Za mě to však stojí za přečtení, nemáte-li slabou povahu.