Úvod do (současné) filosofie přehled
Miroslav Petříček
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úvod do (současné) filosofie. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (0)
Kniha Úvod do (současné) filosofie v seznamech
postmoderna filozofie dějiny filozofie úvod do...
1997 | Úvod do současné filosofie |
2009 | Myšlení obrazem |
1999 | Eseje o nedávné minulosti a blízké budoucnosti |
2008 | K čemu dnes humanitní vědy? |
2018 | Filosofie en noir |
"Úvod do současné filosofie" od Miroslava Petříčka je kniha, která se snaží přiblížit čtenáři základní myšlenky a problémy současné filozofie. Kniha je rozdělena do několika částí, v nichž se autor věnuje různým tématům a filozofickým směrům.
V první části knihy Petříček vysvětluje, co je to filozofie a jaké jsou základní otázky, kterými se filozofové zabývají. V další části knihy se autor věnuje existencialismu, fenomenologii a hermeneutice, které jsou podle něj v současné filozofii velmi významné. Následují kapitoly o analytické filozofii, poststrukturalismu a feministické filozofii.
Petříček se v knize snaží ukázat, jak filozofie ovlivňuje naše chápání světa a jak může pomoci přemýšlet nad aktuálními společenskými otázkami. Kniha je psaná srozumitelným jazykem a vhodná pro čtenáře bez předchozího filozofického vzdělání. Je vhodná pro ty, kteří se chtějí seznámit s různými filozofickými směry a přístupy.