Už měkoně vyvádějí přehled
Dagmar Urbánková
Fantastická sbírka omylů, nepochopení, zádrhelů, nejasností, přeslechnutí a představ z dětství, jak je sesbírala, sepsala a kresbou doprovodila Dagmar Urbánková. Dětství je úžasné? Proč? Třeba pro nekonečné a pomalé plynutí času, v němž vzniká “nerozumný “ prostor, který smývá hranice mezi fantazií a skutečností, v němž se svět jeví jako cosi nepochopitelného, magického a nekonečně rozměrného. Malá knížka Dagmar Urbánkové se tohoto zvláštního času dotýká z té legračnější stránky. Mapuje a kreslí „vymyšlenky“ neboli falešné představy, které si děti dělají, protože špatně pochopily nějaké slovo, slovní spojení nebo si jen něco představují jinak, než to ve skutečnosti je. To vše se přitom odehrává na hranici jazyka a fantazie, někdy je to směšné, někdy zábavné a někdy se to dotýká podstaty vesmíru. Více prozrazovat nebudeme, vzpomeňte si sami a bavte se…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Už měkoně vyvádějí. Přihlašte se a napište ho.
Takové rychlé čajové čtení, které místy pobaví. Člověk sám zavzpomíná na své dětské omyly.
Malá útlá knížečka plná dětských omylů, jak jsme to jistě zažili všichni. Příjemné pobavení.
Kniha Už měkoně vyvádějí v seznamech
dětství kreslený humor anekdoty, vtipy, fóry škola - humor
2016 | Už měkoně vyvádějí |
2011 | Adam a koleno |
2012 | Cirkus ulice |
2010 | Chlebová Lhota |
2011 | 12 nejmenších pohádek |
Hezké a vtipné, občas jsem se zasmála, ale upřímně už jsem si na to přišla moc mladá. Většina těch narážek a obrázků byla totiž dobová a já je pak z velké části nepochopila. O to více jsem ale byla ráda za vysvětlivky na konci, které mi ty nepochopené věci pomohly pochopit. Také je na konci přehled lidí s jejichž pomocí autorka knížku poskládala což mi přijde hezké. Za mě ale celkově trochu zklamání, byla jsem navnazená od učitelky ze školy, ale asi jsem čekala moc. Tím, že je to krátké a čte se to rychle mi ale nevadí, že jsem do toho vložila ten čas. Možná pokud jste starší a zažili jste třeba konec minulého režimu, mohli byste z tohoto být nadšenější než já.