Podivný regiment přehled

Podivný regiment
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480/bmid_uzasna-zemeplocha-podivny-regiment-ubM-480.jpg 4 769 769

Představte si klikatou říčku, která je hranici mezi Borogravií a Plesnivinskem a po každých deštích radikálně změni koryto. Schyluje se k válce. Na území, které po posledních deštích připadlo Borogravii, stála totiž jedna i ankh-morporkských signálních věží. Vládkyně Borogravie dala věž zbourat. Patricij vyslal na ochranu malého Plesnivinska a samozřejmé tak trochu i ankh-morporkských zájmů, oddíl vojska, jemuž veli Řeznik Elánius (jak mu říkají Borogravijci). Na obranu rodné Borogravie se dá naverbovat i Apoléna, ať už k tomu má důvody jakékoliv. Ztracena mezi vojáky lidmi, vojáky trolly a vojákem Igorem, prodělává na pochodu k hlavním jednotkám tvrdý výcvik pod velením svobodníka Řemendera a desátníka Honzáruma. Apolena ale brzy zjisti, že ve skutečnosti je mnoho věci úplně jinak, než se na první pohled zdá… Úžasná Zeměplocha, kniha 29., přeložil Jan Kantůrek.... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: , Talpress

Monstrous Regiment, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivný regiment. Přihlašte se a napište ho.

Mimimilujeknihy
29.08.2024 5 z 5

Pro mně jedna z nejlepších Pratchettovek, také jedna z prvních, ke kterým jsem se v rámci zeměplochy dostala. Když jsem si ji po letech četla znovu, už plně obeznámená s reáliemi a postavami zeměplochy, bylo čtení ještě lepší.

boxas
05.08.2024 5 z 5

Trochu váhám s hodnocením, protože první polovina knihy mi připadala bez tempa, ale pak se to výrazně zlepšilo a závěr v pevnosti s pradlenami je skvělý.

Geramon
26.07.2024 3 z 5

pro mě bohužel nejslabší díl ze série.
A konec je hodně přestřelený a pro mě ne uvěřitelný.
Bohužel

Kniha Podivný regiment v seznamech