V bílém plášti přehled
* antologie
Svorníkem povídkové sbírky jedněch z nejlepších českých autorů současnosti jsou postavy mužů a žen v bílých pláštích, na jejichž práci závisí naše zdraví a mnohdy i život. Šest příběhů z prostředí nemocnic, sanitek i zubařských ordinací, ve kterých na nemoci, přicházející stáří, naděje, životní prohry i náročnost lékařského povolání nahlížíme očima doktorů, zdravotních sester, ale i samotných pacientů i jejich příbuzných.... celý text
Literatura česká Zdravotnictví Příběhy
Vydáno: 2020 , TémbrInterpreti: Martina Hudečková , Martin Preiss , Jana Stryková
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V bílém plášti. Přihlašte se a napište ho.
Povídky z lékařského prostředí převážně se zabývající vztahem zdravotnického personálu s pacienty. Podle mne je snahou této antologie přiblížit různé scénky, či události, čtenářům - možným nebo i stávajícím pacientům, aby si porovnali příhody z povídek se svými zážitky s lékaři, nebo s jinými pacienty - měli-li možnost odpozorovat "souboj lékař-pacient". Za mého života jsem podobných příhod jako svědek zažil spoustu a s úsměvem vzpomínám.
Povídky z lékařského prostředí. Nejvíce se mi líbily povídky Do důchodu a Ježíšek má taky zuby.
Knižní novinky (21. týden)
17.05.2020
Kniha V bílém plášti v seznamech
lékařské prostředí lékař a pacient pacienti
Část díla
2009 | Thriller |
2008 | Tichá hrůza |
2020 | Nejkrásnější dárek |
2016 | Lesní lišky a další znepokojivé příběhy |
2015 | Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení |
Všechny povídky byly podařené - příjemné počteníčko.