V pokročilom štádiu přehled

V pokročilom štádiu
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483881/bmid_v-pokrocilom-stadiu-NMm-483881.png 3 91 91

Nórska autorka Nina Lykke, známa pre ostrú a temnú satiru súčasnosti, nám ponúka neobyčajný román z lekárskeho prostredia. Hlavná hrdinka Elin je všeobecnou lekárkou. Má vyše päťdesiat a už má všetkého po krk. Čoraz častejšie stráca trpezlivosť s únavnými a príliš náročnými pacientmi. Jej manžela Aksela nezaujíma nič okrem lyžovania a behu. Práca, manželstvo aj život v kedysi príjemnej štvrti už pre ňu stratili svoje čaro. Elin sa nudí a svoju nespokojnosť otupuje čoraz väčším množstvom vína a nekonečnými seriálmi v televízii. Jedného dňa však na Facebooku natrafí na svoju lásku z mladosti Bjørna a víno razom vymení za neveru a novoobjavené napätie. V pokročilom štádiu je výborne napísaný humorný román, ktorý nemilosrdne obnažuje skutočné neduhy ľudstva.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

Full spredning, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V pokročilom štádiu. Přihlašte se a napište ho.

Tess_BooksNerd
01.11.2024 1 z 5

Dlouho mi kniha "ležela" v čtečce a čekala na přečtení. Bohužel tento příběh není pro mě. Ze začátku jsem byla zvědavá, jak se hlavní hrdinka seznámila se svým milencem, jakým způsobem se po těch letech znovu našli. Ale později už mi kniha přišla taková o ničem.
Věřím, že si své čtenáře najde. Jak se říká Sto lidí, sto chutí.

kniznisvetsjiri
09.09.2024 2 z 5

Příběh vypráví o ženě, praktické lékařce která mi svým chováním a myšlenkami moc k srdci nepřirostla.

Elin na mě působí jako stárnoucí, nafrněná, povrchní, věčně nespokojená a hlavně šíleně depresivní ženská.

Lékařské prostředí mě na této knize zaujalo asi nejvíce a přiznám se že jsem měla trochu velká očekávání která bohužel nebyla naplněna. Příběh je stejně tak depresivní jako sama hlavní hrdinka a její pacientka bych teda určitě být nechtěla.

V příběhu určitě nečekejte nálož humoru, i když já se občas zasmála, tomu jak je kniha surově psaná.

Další věc co mě zaskočila - praktická lékařka a léčila a dělala vyšetření od hlavy až po paty. Zvláštní.

Kniha si určitě najde své čtenáře. Ale já to bohužel nebudu. I tak děkuji Lucince za to, že jsem si knihu mohla přečíst.

HH77
21.08.2024 3 z 5

Zvláštní to kniha u které jsem si často řekla sakra co to. Jeden velký monolog že života lékařky. Četla se kupodivu dobře a rychle, naštěstí nebyla ani dlouhá. Pár zajímavých momentu jsem tam i našla, ale celkově žádná sláva. Přátelům bych ji nejspíš nedoporučila. Ale byly daleko horší knihy, co jsem nedávno četla, takže hodnotím jako slabší průměr.

Knižní novinky (47. týden)

21.11.2021

Kniha V pokročilom štádiu v seznamech