V temnom zrkadle přehled
Agatha Christie
Záhadný prípad smrteľne zraneného muža v kostole, tajomstvo pokladu muža so zvláštnym zmyslom pre humor, odhalenie páchateľa zločinu z minulosti, nejasné okolnosti skrývajúce sa za príbehom šialenej stareny a osudnej nehody, očistenie dobrého mena dievčaťa nespravodlivo obvineného z krádeže, vražda v hoteli či nevysvetliteľná smrť ženy, ktorá zmenila svoj závet... To všetko sú hádanky ako stvorené pre bystrozrakú slečnu Marplovú, ktorá vždy rada prijme hodenú rukavicu a úspešne vyrieši prípad, s ktorým si nevedia rady ani profesionáli.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2007 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Miss Marple’s Final Cases and Other Stories, 1979
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V temnom zrkadle. Přihlašte se a napište ho.

Pani Agatha ma čím ďalej, tým viac presviedča, že poviedky jej na rozdiel od románov moc nešli. Až na tri z nich ide o veľmi priemerné, niekedy až podpriemerné pár stranové zlátaniny a slečna Marplová mi poriadne lezie na nervy. Nemám nič proti osobám žijúcim na vidieku a pozorujúcim miestny život a ich obyvateľov, avšak zakaždým vytiahnuť riešenie takpovediac odnikiaľ, to bolo až moc do očí bijúce. Ako by som to uzavrel a neurazil pamiatku veľkej dámy anglickej detektívky? Asi len tak, že som rád, že som si poviedky prečítal, ale viem, že sa k nim nevrátim, na rozdiel od niekoľkých iných "plnotučnejších" detektívok z klávesnice písacieho stroja pani Christie.

Po prvých troch poviedkach som rozmýšľala, či knihu neodložím. Vadilo mi ako slečna Marplová ťahala riešenia len tak z rukáva. Ale potom prišlo akési zmierenie sa s tým, že sú to poviedky a v tak krátkom diele to predsa zrýchlené musí byť. Ostatné poviedky sa mi nakoniec páčili, najviac posledné tri Krajčírkina bábika, V temnom zrkadle a Greenshawova pochabosť. Krajčírkina bábika bola podľa mňa najzaujímavejšia a najviac napínavá. Pri tejto poviedke som nemala vôbec tušenie aký bude koniec.
Napriek začiatočným pochybám to bolo príjemné oddychové čítanie.
Kniha V temnom zrkadle v seznamech
Část díla
Greenshawova kratochvíle / Greenshawova pochabosť
1960
Krejčovská panna / Panna z krejčovského salonu / Panna z krejčovské dílny / Krajčírkina bábika
1958
Podivný žert / Podivný šprým / Povedený žert / Čudný žart
1950
Případ domovnice / Případ správcové / Prípad domovníčky / Prípad šialenej stareny
1950
Případ vzorné služebné / Případ dokonalé služebné / Prípad vzornej slúžky / Prípad dokonalej slúžky
1942
Počet strán: 127
Vydavateľstvo: @slovenskyspisovatel
Žáner: #detektivka
Veľmi rýchla kniha.
Poviedky slečny Marplovej , konkrétne 9 krátkych poviedok, ktore tvoril začiatok prípadu, rýchle prešetrenie a následne vyšetrenie .
Táto kniha ma bavila :)
Kniha č. 49/2024
#recenzieTerka
#kniznarecenzia
#kniznizavislaci #azkviz2024 #agathachristie #vtemnomzrkadle #slecnamarplova #skbookstagram #milujemeknihy2
Obsah:
#vyšetrovanie #tajomstvo #vraždy #smrť #záhady