V životech loutek přehled

V životech loutek
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532753/bmid_v-zivotech-loutek-65d8415eeb034.png 4 117 117

TJ Klune vás zve hluboko do srdce prapodivného lesa a na mimořádnou cestu rodiny poskládané z náhradních dílů. Ve zvláštním, nenápadném domově postaveném ve větvích stromů žijí tři roboti – otcovský vynalézavý android Giovanni Lawson, mile sadistická mechanická ošetřovatelka a malý, neurotický vysavač. A žije s nimi i Victor Lawson, člověk. Jsou jedna rodina, schovaná a v bezpečí. Poté, co Vic z blízkého šrotoviště zachrání a opraví neznámého androida s označením „HAP“, doženou Gia ozvuky temné minulosti, a to tím nejhorším možným způsobem. Stačí totiž jen jediná kapka krve z Victorovy dlaně, aby upozornila roboty z Giova předchozího života na to, kde se nachází. A zatímco se Vicův domov hroutí v plamenech, Gio je zajat a odvezen zpátky do své staré laboratoře ve Městě elektrických snů. Zbytek Vicovy nesourodé rodiny se tak musí vydat na cestu nehostinnou krajinou, aby Gia zachránil před vyřazením, nebo ještě hůř, před přeprogramováním. Cestou za záchranou Gia musí Vic, zmítaný protichůdnými pocity zrady a náklonnosti k Hapovi, učinit rozhodnutí: Dokáže přijmout lásku s podmínkami?... celý text

Literatura světová Sci-fi Fantasy
Vydáno: audiokniha , Audioteka , Fantom Print , conQueer

In the Lives of Puppets, 2023

Interpreti: Saša Rašilov

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V životech loutek. Přihlašte se a napište ho.

KerliDepp
29.10.2024 5 z 5

Pěkná a nenáročná sci-fi kniha ve stylu spíše YOUNG ADULT - nenudila, občas napínala, sem tam donutila člověka k zamyšlení, humorným projevem nešetřil bláznivě neurotický vysavač Rambo a famózně zvrácená zdravotní ošetřovatelka Ratched. Příběh hezky vykreslen jak v jejich kouzelném domově tak i na cestě do mechanického města. Mohla bych vytknout opakující se dialogy ale nijak zvlášť nerušili.

mnohoknih
21.10.2024 4 z 5

Tyhle příběhy miluju. Člověku připomenou, že nejlepší je mít otevřenou mysl a nejlépe i srdce. A taky mě baví si užívat postavy, do kterých autor svůj příběh zakomponoval. Mohla bych zdůraznit, že je tu LGBT, asexuál, stroj, ale to není vůbec podstatné. Podstatná je ta oslava lidství, které je sobecké, děsné a vlastně marné a přitom dokáže takové věci jako je smích, hudba a knihy. Už teď je vám jistě jasné, že kniha je zase plná úžasných myšlenek. A ani postavy nezůstávají pozadu. Vysavač Rambo je kouzelně užvaněný, ale i tak je potřebný. Já osobně jsem se zamilovalo do sestry Radched. Její sarkastické a sadistické poznámky mě u příběhu držely líp než pattex. Příběh je to plný láska, laskavosti a přátelství. Jen doufám, že není vizionářský.

kristy.books
03.10.2024 4 z 5

Keď si chcem prečítať nejaký príjemný príbeh plný pekných myšlienok, ktorý ma zahreje pri srdci, tento autor je stávkou na istotu... a nesklamal ma ani tentokrát. Mojou topkou síce naďalej ostáva Dom na azúrovom pobreží, ale aj Zo života bábok rozhodne stojí za prečítanie. Autor tu pekne nakombinoval humor i vážnejšie témy. Bol to príbeh o rodine, priateľoch, druhých šanciach, nových začiatkoch, hľadaní samého seba a áno, aj o láske.

Tentokrát sme mali možnosť nazrieť do sveta robotov, ktorý bol podľa mňa vymyslený dobre. Nechýbali tu tajomstvá ani nebezpečenstvo, spoznali sme zaujímavé postavy, navštívili zaujímavé miesta, takže som sa počas čítania nenudila. Autorov štýl sa mi páči, kniha sa mi čítala naozaj ľahko.

Všetky postavy mi prirástli k srdcu, mali medzi sebou vybudovaný krásny vzťah a jeden pre druhého by urobili i nemožné. Gio bol taká studnica múdrosti a vždy mal prichystanú nejakú radu či životné múdro. Victor bol dobrák od kosti. Otec a syn si boli veľmi blízki a bola z nich cítiť veľká láska.

Sestra Ratched si ma získala svojim ironickým, miestami by som povedala až čiernym humorom. Zbožňovala som jej hlášky a neraz som sa na nich musela nahlas smiať. Bavilo ma, ako si z ostatných neustále robila srandu. Rambo bol zasa ako také zvedavé, no zároveň trochu ustráchané dieťa, ktoré si nešlo neobľúbiť. Vniesol do príbehu dávku rozkošnosti. A nový prírastok do tejto skupiny tiež pekne zapadol.

Samozrejme, že nesmela chýbať ani romantika, hoci nebola nejak výrazná, to mi však vôbec nevadilo. Išlo skôr o nesmelé dotyky a nenápadné pohľady, pri ktorých som sa musela len prihlúplo usmievať.

Čo viac dodať, knihy tohto autora si jednoducho musíte prečítať, verím, že si vás získajú rovnako ako mňa. Môžem vám ich len a len odporučiť. Už teraz sa teším na jeho ďalší príbeh.

Lidstvu:Vlastně jsi nanic, ale vynalezlo jsi knihy a hudbu, takže si tě asi ještě chvíli nechá. Máš štěstí. Protentokrát.

Vyjádřila bych ti uznání, jenomže pitomost na mě dojem neudělá. Kdyby ano, flirtovala bych s tebou.

Hudba ozubených kol představovala život.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha V životech loutek v seznamech