Válečná lest přehled

Válečná lest
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115372/bmid_valecna-lest-FSj-115372.jpg 4 104 104

Krvavé pohraničí série

0. díl >

Příběhy vojáka z Pohraničí Roger Schnirega, voják z Pohraničí, je účastníkem lidského pronikání do neznámé a nebezpečné země. Bojuje se skřety i s mýtickými tvory, ochraňuje potřebné, odkrývá stará tajemství. Stává se svědkem zániku dávných zázraků. Vydejte se s ním na dlouhou cestu, na jejímž konci leží ztracené město Šťastná Náhoda. Kniha volně navazuje na 1. díl cyklu Gordonova země.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válečná lest. Přihlašte se a napište ho.

Malarkey
17.01.2025 5 z 5

Mám pocit, že cokoliv od Vladimíra Šlechty z prostředí Krvavého pohraničí čtu, tak prostě není ztráta času. A určitě tomu tak není ani v případě této povídkové sbírky s názvem Válečná lest, která se explicitně zaměřuje na jednu jedinou postavu – na Rogera Schniregu (čtěte jak je napsáno). Toho z předchozích příběhů už znám a tak vím, že se jedná o klasického vojáka, který jednou byl na vhodném místě, aby se z něj stala postava, o které se budou psát legendy. Přitom je to v podstatě postava z lidu a mohl by být zaměněný s kýmkoliv jiným. Na této knize je ale dobré to, že ač obsahuje povídky ze života Rogera, dělá to chronologicky a mezikapitolami mnohdy hezky na další příběh navazuje. A jak to tak u autora bývá, opět se to skvěle četlo. Navíc jsem na konci knihy ocenil časovou osu, která mi vysvětlovala, co se kdy odehrává.

kuruteku
20.06.2023

Teda, smekám. Ve Šlechtově hlavě je prapodivný svět a občas nám ukáže střípky z něho. Trocha fantazy, trocha středověku, trocha legend, trocha hrdinství a hodně lidství. Není to Tolkien, není to Pratchett, ale přece jenom na tom jeho světě něco je. Zajímavá je i skladba - ze střípků jeden z hrdinů, nebo možná antihrdinů, Šlechtova Pohraničí, Roger Schnirega (čti, jak se píše) roste od obyčejného vojáka přes velitele pevnosti po vůdce jednoho nového města.

zbuy
19.08.2022 5 z 5

Povídky týkající se jedné zajímavé postavy tohoto cyklu, vojáka Schnirega. Výborně zpracováno, čtivé. Jednotlivé střípky příběhů do sebe skvěle zapadají.

Kniha Válečná lest v seznamech

v Mé knihovně103x