Princ bláznů přehled

Princ bláznů
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401426/bmid_princ-blaznu-MeM-401426.jpg 4 71 71

Válka Červené královny série

1. díl >

Červená královna je stará, ale králové Roztříštěné říše se jí bojí víc, než kohokoliv jiného. Po celou dobu své dlouhé vlády bojovala ve vleklé válce za vyšší cíle, než jsou půda či zlato. Její největší zbraní je tajuplná Tichá sestra. Ta zůstává skryta zrakům většiny lidí, a ti, co ji spatřili, o ní nemluví. Vnuk Červené královny, princ Jalan Kendeth - zbabělec, hazardní hráč a nenapravitelný svůdce žen - Tichou sestru vidí. Je v pořadí desátým dědicem trůnu a se svou rolí méně důležitého člena královské rodiny je naprosto spokojený. Předstírá proto, že ohyzdná babizna neexistuje. Jenže se blíží válka. Svědkové tvrdí, že viděli pochodovat armádu nemrtvých a Červená královna povolala svou rodinu k obraně říše. Jal si myslí, že jde o pouhou báchorku - nic, co by se ho týkalo. To se ale mýlí...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Talpress
Originální název:

Prince of Fools , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Princ bláznů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Frizer
29.06.2023 4 z 5

Mám rád Fantasy kde je hlavním hrdinou "underdog" což Princ bláznů splňuje skvěle. Jalan si myslel že život profláká jako x-tý potomek královského rodu a nic než záplavy kurev a alkoholu ho nepotká. Jak moc se mýlil. Jako úvod do trilogie slouží dobře, akce je dostatečná a vztah mezi Jalanem a Snorrim (typický severský hrdina) je skvěle napsaný....knížku občas shazují "humorné scény" ale to se dá přežít.

petr_
03.02.2023 3 z 5

Tuto knihu bych označil jako tuctovou fantasy, je tam trochu magie, nekromani, obtížná cesta a nějaký ten krvák.
Zkusím další díl série, a jestli nebude lepší, tak pokračovat nebudu.


Etule
04.05.2020 3 z 5

Musím říct, že Trnovým princem Jorgem nasadil Lawrence laťku opravdu vysoko. Toho parchanta jsem milovala od začátku až do konce. Bohužel u Jalana jsem měla naprosto opačný problém. Ten kluk (vzhledem k jeho věku a chování opravdu kluk) mi neskutečně dráždil nervy. Na druhou stranu to Snorri dost vyvažoval, protože ten byl naopak naprosto boží. Nejspíš to bude ale také tím, že tíhnu k severským národům.
Nicméně tahle kniha mě dost potrápila. Celkově byla fajn, i když některé věci tam byly naprosto jasné, jiné překvapily. Setkali jsme se dokonce i s Jorgovými bratry, což bylo teda hodně milé. :-) Nejvíc mě bavila poslední třetina knihy, kdy se k nimi připojili ostatní Vikingové, které Snorri znal. Další díly si asi přečtu, protože mě zajímá, jak se to bude vyvíjet dál.
V Trnovém princi jsem byla nadšená, že Jorg byl po celou trilogii stále stejný parchant. Tady bych zase pro změnu byla docela ráda, kdyby se Jalan aspoň trochu změnil. Tak uvidíme, co si pro mě autor připraví. Ale jeho Roztříštěné říše mě opravdu baví, o tom není sporu. :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Princ bláznů v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených7x
v Knihotéce111x
v Chystám se číst90x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech2x