Vánoční koleda přehled

Vánoční koleda
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504325/bmid_vanocni-koleda-LyR-504325.jpg 5 2122 2122

Příběh o hamižném obchodníkovi, který má rád jen svoje peníze a ani o Vánocích neumí být štědrý. Na Štědrý den se mu zjeví tři duchové, kteří mu mají pomoct stát se lepším člověkem. Po tom, co mu ukážou, se pak má rozhodnout, zda svůj život změní…

Literatura světová Novely
Vydáno: , XYZ (ČR)

A Christmas Carol, 1843

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoční koleda. Přihlašte se a napište ho.

dagmar7365
včera 5 z 5

Nechápu, jak je možné, že mě tato vánoční klasika tak dlouho míjela! Příběh je platný i po 180 letech od svého vydní a stále má své kuzlo. Jako třešinka na dortu byly ilustrace Lisy Aisato! Opravdu nádherný vánoční příběh a pro mě i dárek letošních Vánoc.
P.S. Při čtení jsem si uvědomila, jak moc se proměnil styl psaní. Dickensovo vyprávění je plné popisů, barvitých přirovnání a souvětí na 5 řádků. To už dnes málokdo umí.

katallinka
včera 3.5 z 5

Zase po nějaké době jsem sáhla po klasice a mám z ní malinko rozporuplné pocity. Příběh je krásný a poučný. Určitě něco předá každému!! Nicméně ten jazyk mi dal dost zabrat. Neumím si představit, že bych po knize sáhla jako dítě, i teď jsem musela často přemýšlet nad tím, co některé výrazy znamenají.

Nymfadora.T.
včera 4.5 z 5

Mám ji už dlouho, schválně jsem si ji schovávala na vánoční čas. Klasika, která nezklame.

Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)

23.10.2022

20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2018

27.12.2018

10 právě čtených knih podle uživatelů (prosinec)

16.12.2018

Kniha Vánoční koleda v seznamech