Stříbrné hrdlo přehled
Siri Pettersen
Druhý díl mysteriózní fantasy se staroseverskými kořeny. Pustila ho na svobodu a na památku jí po něm zůstala zanícená jizva. Ďábel, který svou krví propůjčoval nesmrtelnost mocným vardari, je pryč. Zato Juva se potýká s následky svých činů: počty lidí nakažených vlčinou rostou, přízeň městské rady je čím dál kolísavější a zoufalí vardari bojují o přežití. V čele lovecké družiny se Juva usilovně snaží ochránit město i své blízké. Když ale zjistí, že jizva od Grífa znamená mnohem víc, než tušila, ztratí pevnou půdu pod nohama. Sžíraná smutkem i hněvem kývne na spolupráci fanatikovi se stříbrným nákrčníkem, a neprozřetelně tak otevře brány temným silám... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , HostOriginální název:
Sølvstrupen, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stříbrné hrdlo. Přihlašte se a napište ho.
Hodně dlouho mi trvalo, než jsem si vzpomněla na průběh prvního dílu. Zhruba v polovině jsem se ale již chytla a děj mi začal utíkat. Konec byl skvělý. Moc se těším na další pokračování.
Čtivost má stoupající tendenci. Ze začátku to byla dost nuda, ani jsem nechtěl věřit, že je to pokračování Havraních kruhů, a když byl děj strhující, tak byl najednou konec.
Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)
12.05.2024
Kniha Stříbrné hrdlo v seznamech
norská literaturaAutorovy další knížky
2016 | Ódinovo dítě |
2017 | Plíseň |
2017 | Síla |
2021 | Železný vlk |
2024 | Stříbrné hrdlo |
Druhý díl mě moc nebavil. Pokud čtenář nečetl první díl těsně předtím, bude zmatený. Kniha mi ani nepřišla moc čtivá. Děj není moc originální ani překvapivý, žádnou z postav jsem si nijak zvlášť neoblíbila, jsou poměrně šablonovité. Další knížku už od autorky číst nebudu.