Varhaník z mrtvé vesnice přehled
Danuta Chlupová
Emotivní román z Karvinska 50. a 60. let. Od autorky bestselleru Jizva. Teodor je zapálený vesnický učitel, který hrává v kostele na varhany. Padesátá léta v Československu ovšem nejsou dobou varhan a kostelů, a Teodor se tak dostává do stále ošemetnější situace. Když během tragické nehody zaviní smrt svého souseda, odsoudí ho ve zpolitizovaném procesu na dvacet let do vězení. Život Teodora i jeho rodiny a přátel se tak stává jednou velkou zkouškou. Jak jejich osudy ovlivní setkání s autistickým chlapcem, který má výjimečný hudební talent?... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2023 , VyšehradOriginální název:
Organista z martwej wsi, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Varhaník z mrtvé vesnice. Přihlašte se a napište ho.
Vždycky když čtu knihy z padesátých šedesátých letech minulého století, tak se tak nas... a rozčílím. Kniha byla čtivá, nevadilo mi, že nejde nějak do hloubky, o to více témat k zamyšlení a přečtení tady je. Možná bych přidala ještě rok dva poté, ale to je jen můj názor.
Kniha se mi líbila. Četla se dobře, příběh hezky plynul. To, že kniha nebyla tak propracovaná mi až tak nevadilo.
Loď plná nevěst, Naděje v nás a další knižní novinky (18. týden)
30.04.2023
Kniha Varhaník z mrtvé vesnice v seznamech
polská literatura Československo 50. léta 20. století osudy lidí oběti komunismu polské romány KarvinskoAutorovy další knížky
2021 | Jizva |
2023 | Varhaník z mrtvé vesnice |
2024 | Třetí terapie |
Tvrdá doba, dobře vystavěný příběh, skvěle napsaný, ani chvíli jsem se nenudila. Paní autorka má opravdu velký dar hezky vyprávět, a to i v případě nehezkých věcí a událostí. Kniha měla vše, včetně napětí, doporučuju všemi deseti.