Ve stínu války přehled

Ve stínu války
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482737/mid_ve-stinu-valky-KVr-482737.jpg 4 50 50

Píše se rok 1631 a celá Evropa se zmítá ve válkách a neštěstí. Na území Českého království vtrhla švédská vojska a mnoho lidí je nuceno opustit svůj domov. Mezi nimi i sedláci Borek a Rischer, kteří se snaží chránit své rodiny. Švédové jsou nelítostní a neberou ohled ani na děti. Krutým nepřátelům je třeba postavit se čelem, než si vezmou i to poslední, co lidem zbylo.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve stínu války. Přihlašte se a napište ho.

dikara
07.12.2024 5 z 5

celý príbeh sa odohráva v rozpätí rokov 1631 až 1637, počas rokov 30 ročnej vojny, ktorá prebiehala aj na území Čiech, tu je to terajšia česko-poľská hranica, na hrade Jánský vrch a v priľahlých dedinách a usadlostiach
obávala som sa, že príbeh bude až príliš historický, viac "chlapský", no našťastie, pre mňa, to tak nebolo
autorka opisuje krutosť tej doby, ale zároveň aj odvahu niektorých hrdinov, ich smutné osudy, lebo brániť sa vlastne museli nielen pred nájazdami Švédov, ale zároveň aj pred cisárskymi vojakmi, ktorí ich síce oslobodili, no zároveň vycuciavali celé mesto, ohrozovali obyvateľov, hlavne ženy ....
v príbehu sú tri dejové linky, gróf, ktorý spravuje mesto a hrad ..... Lilien, obyčajné dievča, ktoré z dieťaťa dospieva v mladú ženu .... William, švédsky vojak, ktorý sa nechce podieľať na celom tomto vraždení
každý z nich má svoj osud, ľudí okolo seba /tých postáv je dosť veľa, ale vedela som sa orientovať/, ich linky sa sem-tam pretnú, aby nakoniec skončili ako jedna
osudy jednotlivých postáv sú smutné, či už hlavných alebo vedľajších, stále niekto umiera ....
postavy mi boli sympatické, nie všetky ich konania boli kladné, museli sa nejako brániť, no v rámci tej doby to bolo asi normálne
ja som bola milo prekvapená

Literabook
24.10.2023 2 z 5

Za mě tento počin ne. Přiznám se, že jsem knihu nedočetla. Zdlouhavé popisy prostředí. Mnoho postav a děj nějak zvláštně skákal. Chybělo mi v něm oddělení jednoho od druhého. Možná bude další kniha lepší až se autorka trochu vypíše.

Tesaknihy
24.10.2023 1 z 5

Omlouvám se, ale bohužel jsem nedokázala tuto knihu dočíst. Ani nevím, kde začít s hodnocením? Velký kámen úrazu bylo neustálé přeskakování v ději. Tyto části byly oddělené jen mezerou mezi odstavci a díky tomu působil příběh velmi nepřehledně. Další problém bylo množství postav. Bylo jich tolik, že jsem se musela v textu častokrát vracet o nekolik stran zpět. Dále mi chybělo i napětí a nějaká propracovanější milostná linka, která by příběh trochu oživila. Ještě jednou se omlouvám, ale u téhle knihy se mi doslova chtělo spát.

Bohužel nelze pomoci tomu, kdo pomoc nehledá, nebo ji dokonce odmítá.

Láska je krásná věc. Přesto na ni nemají štěstí všichni.

Ženy dokáží být nebezpečné. Strategicky bývá výhodnější je udržovat v dobré náladě.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Ve stínu války v seznamech

2023  80%Balada pro Emily
2021  73%Ve stínu války