Ve vesnici přehled
Elizabeth Bishop
Výbor z próz významné americké básnířky 20. století. Pro její povídky a vzpomínkové texty, podobně jako pro její poezii, jsou typické přesné popisy krajin a zvířat, smysl pro detail a jemný humor, s nímž pozoruje okolní svět, humor, který se ovšem často pojí s podtónem úzkosti a smutku.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve vesnici. Přihlašte se a napište ho.
09.12.2021
Vynikající - díky, Škuchu! Takhle nějak voní dětství... Top 3: Farmářovy děti; Ve vesnici; Vzpomínky na strýčka Neddyho.
Kniha Ve vesnici v seznamech
Jestliže jste si vychutnali její Umění ztrácet, můžete pokračovat prózami Ve vesnici. Zamýšlel jsem se nad tím, zda bych uměl někoho popsat tak, jak ona vystihla svou spolupracovnici v povídce Škola tvůrčího psaní USA.
Úsilí náklonnosti: vzpomínky na Marianne Moorovou mě vedly k tomu, abych si našel další údaje o této zajímavé poetce z New Yorku. Opět mistrný popis, podobně jako ve Vzpomínkách na strýčka Neddyho. A protože od MM ještě u nás nikdo nic nevydal, dovolil jsem si připsat u jejího jména dva kousky (diskuze - báseň Ticho + její citát o poezii).