Veganská kuchařka přehled
Monika Ševčíková
Ať už jste vegetariány, začínáte s veganskou stravou nebo máte chuť přidat do své stravy více zeleniny a ovoce, tato kuchařka pro vás bude tou pravou inspirací. Vyberete si z více než 50 zdravých receptů, které se skládají čistě ze zeleniny, ovoce, luštěnin a obilovin. Vyzkoušejte celozrnné pečivo s výběrem pomazánek, snídaňové kaše a smoothie, špaldovou pizzu a chleba, polévky a omáčky na těstoviny, ovocné koláče, mandlové mléko nebo domácí tempeh a seitan. Každý recept má svoji fotku. Dozvíte se, že rostlinná strava je rychlá, jednoduchá a příprava rodinného oběda pro vás bude hračkou, stejně tak jako svačina do práce.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veganská kuchařka. Přihlašte se a napište ho.
Nečekaně musím přiznat, že mě zde recepty hodně překvapily. Především mě zaujala jedním receptem na pomazánku z uzeného tofu, které obyčejně moc nemusím, ale v kombinaci se surovinami z receptu, mi až nečekaně chutnalo. Pak jsem například vyzkoušela zázvorovo-banánovou smoothie misku nebo třeba fazolovo-batátový guláš a jsem ráda, že můžu napsat, že se jedná o recepty, které u nás doma nebyly vařeny naposledy. Najdeme tu spoustu druhů jídel jídel, která se dají snadno uvařit a určitě zachutnají i zarytým masožravcům.
Skvělá ispirace na zdravé vaření, ikdyž nejsem vegan. Chtěla jsme načerpat nějakou inspiraci, co zdravého si uvařit. V téhle kuchařce jsou super a hlavně jednoduché recepty. Určitě něco z toho vyzkouším, ale je pravda, že hodně z těch receptů už jsem znala a jedla předtím. I fotky jsou v této kuchařce pěkné, třeba při pohledu na ty kaše se mi úplně sbíhají sliny. Myslím, že tahle kuchařka se fakt povedla ????
Knižní novinky (37. týden)
06.09.2020
Kniha Veganská kuchařka v seznamech
Jak už je zmíněno v podtitulu, tahle kniha je opravdu plná originálních, kterativních receptů, které ukazují, že mlsat se dá i ve zdravé formě. Obě části: sladké recepty i slané recepty poskytují mnoho nápadů na zdravá, zajímavá a nenáročná jídla. Ke každému je navíc krásná fotografie, která přímo vybízí k ochutnání.
Já sama vegan nejsem, ale jdnou za čas si nějaké vetanské/vegetariánské/nebo prostě odhlečené jídlo dám. A věřím, že takových nás je spousta. Proto bych si myslím, že je kuchačka vhodná jak pro vegany, tak pro ty, kteří si jen chtějí odhlečit svůj jídelníček a vyzkoušet něco nového.