Veliký vodní tulák přehled

Veliký vodní tulák
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44523/bmid_veliky-vodni-tulak-VCz-44523.jpg 5 58 58

K nedožitým autorovým padesátinám vychází výbor z jeho povídkových knih Smrt krásných srnců (1971) a Jak jsem potkal ryby (1974), doplněný novými, knižně dosud nepublikovanými povídkami z pozůstalosti (Veliký vodní tulák, Pytlačení I., Pytlačení II., Uschlé rybičky).

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veliký vodní tulák. Přihlašte se a napište ho.

radusak9806
02.03.2021 5 z 5

Je blbé, že většina knih Oty Pavla vyšla až po jeho smrti. Je tu vlastně XY knih s jinými názvy, ale stejnými vnitřnostmi. Nic to nemění na to, že povídky Oty Pavla mám velmi ráda, jsou jako pohlazení a této době člověk potřebuje hodně hladit.

zelena_zabicka
20.10.2019 2 z 5

Bohužel se mezi nadšence zařadit nemohu. Literárně je Ota Pavel krásný autor - jeho čeština je milá, čtivá, úsměvná, na úrovni, avšak příběhy samotné na mě působily až příliš smutně - i když se ve skutečnosti jednalo spíše o tragikomedie - válka, holocaust, ztráty majetku, stárnutí,... Ani to, že se všechny točily kolem vody a ryb pro mě na přitažlivosti nenabyly - nic moc mi tohle téma neříká. I tak asi ale myslím, že Ota Pavel právem patří mezi poklady české literatury, i když zrovna v mých dlaních nezazářil.

Chesterton
25.04.2018 5 z 5

Souhlasím, že pojetí Pavla Zedníčka koresponduje pouze lehce s humorem Oty Pavla. Nikoli s celkovou náladou a ani asi povahou autora řekla bych. Působí občas rušivě, ale dá se zvyknout :) Srdce plesá, duše pookřeje, píše Ivaksa. Nemohu se zbavit dojmu, že knihy a příběhy v nich používal tento muž jako antidepresivum.

Kniha Veliký vodní tulák v seznamech