Věř si přehled
Chris Saunders
Spolu s malým lenochodem mohou malí čtenáři podniknout cestu za sebepoznáním. Podaří se mu odhalit to, čím je výjimečný, a zvítězit v talentové soutěži?Chce to pevnou víru mít - každý může zvítězit!
Psychologie a pedagogika Pro nejmenší Příběhy
Vydáno: 2023 , ReboOriginální název:
Believe, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věř si. Přihlašte se a napište ho.
Knížka čtená dceři. Tak tohle mě velmi mile překvapilo! Ani nevím, kde jsem na knížku narazila, měla jsem ji na seznamu knih pro děti k přečtení a u nás v knihovně ji zrovna měli k dispozici. Přečetli jsme ji na jeden zátah, je to opravdu malá knižní jednohubka. Jedná se o veršovaný příběh (poklona překladatelce Anně Řebíčkové, dle mého je překlad zdařilý, verše dávaly smysl a nikde to tzv. nedrhlo), který je nádherně ilustrovaný. Malý lenochod se snaží objevit svůj talent, který chce předvést na talentové soutěži. Jestli se mu to podaří si přečtěte už sami, doufám, že se vám bude kniha líbit stejně jako nám. Určitě doporučujeme k přečtení (pro děti 3+).
Kniha Věř si v seznamech
Z názvu plyne, že příběh má být povzbuzením pro děti, což splňuje, ale... Možná je to překladem, kdy české verše nezní sice tak špatně, jenže není to úplně ono, např. „lenochod je v sedmém nebi, na všechny se šťastně šklebí.“ Vysvětlujte mrňousovi jaký je rozdíl, když mu někdy řeknete „neškleb se“ (víme kdy, že) a teď je u toho přece miloučké zvířátko šťastné (teda kdo to na tom lenochodovi vidí, resp. kdo vidí lenochoda, zvláště co chodí po zemi :o) Určitá ´nedokonalost´ projde s oběma očima zavřenýma + smyslem pro humor. Další * dolů dávám za nesmyslnost příběhu, kdy to posuzuje dospělácká část. Jinak jsou zvířátka pro děti důležitější než fantazie vs realita, vč. poučení o sebevědomí.