Vesmírné putování komety Julie přehled
Hana Lehečková
Vesmír je nekonečný stejně jako množství příběhů, které se v něm mohou odehrávat. Přečtěte si jeden z nejlepších! Novinka od autorky titulu Co se děje v Podpostelí. Na noční obloze, až úplně vzadu, v tom nejzazším rohu vesmíru je docela malé, ale jasné světýlko. Vidíte ho? To je kometa Julie. Už tisíce let putuje napříč galaxiemi a zažívá věci možné i nemožné. Potkává bytosti skutečné i neskutečné a zakouší příběhy doslova nadpozemské. Vydejte se společně s ní do útrob Černé díry, na návštěvu planety Hliňanů nebo jí pomozte porazit nebezpečnou kometu Můrii z paralelního vesmíru.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vesmírné putování komety Julie. Přihlašte se a napište ho.
Pohádky jsou fajn a dětem se líbily, nicméně vadilo mi, že v nich neplatily fyzikální zákony - planety se svévolně vydávály do jiné sluneční soustavy a zpět, černá díra uměla vyplivovat věci atd.
Dcerka byla vcelku spokojená. Hrdinka je akční a nebojácná. Vše se nese na zábavné notě, pro nás až příliš (cílová skupina jsou čtenáři kolem čtyř či pěti let, pro ně snad nemají estrádní soutěže a podobné kratochvíle ještě žádný význam). Jazykově je knížka docela pěkná. Astronomická terminologie byla ovšem trochu náročná, chyběly mi nutné znalosti, což tedy asi není problém knihy. Jako největší slabinu vidím její nevýraznost, schází mi zapamatovatelný nápad nebo originální tah, téma.
Knižní novinky (16. týden)
12.04.2020
Kniha Vesmírné putování komety Julie v seznamech
2021 | Poupátka |
2019 | Svatá hlava |
2018 | Co se děje v Podpostelí? |
2020 | Vesmírné putování komety Julie |
Deset velmi povedených příběhů o vesmírných dobrodružství komety Julie. Každé povídání je akorát na jedno večerní uspávání.
Kometa se při svém putování vesmírem dostane na planetu Hliňanů nebo Kyklopus a pomůže malému Kameňákovi s jeho problémem. Také potká jinou a zákeřnou kometu, ale třeba i černou díru.
Děti i mě příběhy moc bavily a každý večer jsme se těšily na další příhodu.
Nejenže rozvíjí fantazii, ale také se naučí pár věcí o vesmíru. Rozhodně doporučuji a také i další autorky dětskou knihu Co se děje v Podpostelí.