Svatá hlava (2019) | Databáze knih

Svatá hlava přehled

Svatá hlava
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406879/bmid_svata-hlava-hZb-406879.jpg 4 173 173

Nemá tátu, nemá práci, nemá přátele, v malé pohraniční vsi poznává krušný rodinný život v dluzích, šikanu, výsměch okolí, domácí násilí. Ale když vezme do rukou propisku a sešit, už není chudáček, ale svatý člověk obdařený nadpřirozenými schopnostmi. Zná smysl života a má tu moc zachránit celý svět. Psychotická novela vykreslující život na pomezí reality a bludů poodkrývá, jak těžké je vymanit se ze života v sociálně slabé rodině, pokud jste jen obyčejná slabá duše.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svatá hlava. Přihlašte se a napište ho.

evilunicorn
29.09.2024 4 z 5

Ukázkový případ, jak forma může ještě zdůraznit obsah. Ten příběh je už sám o sobě dost zajímavý a velmi dobře pojatý,ale to hraní si s vizuální stránkou to všechno jen podtrhuje.. Originální a neotřelý pohled do světa "slabých duší".Konec mě příjemně překvapil, čekal jsem temnější završení příběhu.

VerStetinova
11.09.2024 5 z 5

Za mě to byla úžasná knížka.
Forma je divoká, stejně jako to má divoké ve své svaté hlavě vypravěč. Některý obraty byly kouzelný.
Myslím, že se autorce podařilo zajímavě a nepateticky (díky!) vykreslit život zatíženej chudobou a sociálním vyloučením.
Je skvělý narazit na knihu, která je úplně, ale úplně jiná.

lulucinax
15.07.2024 4 z 5

Velmi zajímavě napsaná kniha i typograficky. Chybí interpunkční znaménka, takže když se nehlídáte, čtete jak kulomet, ale dá se na to zvyknout. Je psána jednoduchým stylem, takovým, jakým je hlavní hrdina.
Autorce se povedlo skvěle zachytit jeho myšlenky a chování. Chvíli ho budete litovat, chvíli nenávidět, pak z něho jde strach a vy nevíte, co přijde dál. Rozhodně neměl vůbec jednoduchý život a stejně tak jeho matka.
Knihy z Edice Tvář jsou netradiční, s trefnými ilustracemi. Jsem moc ráda, že jsem se pustila do jejich čtení a těším se jaká bude ta další.

Knižní novinky (16. týden)

14.04.2019

Ocenění knihy (1)