Vévoda a já přehled
Julia Quinn
Bridgertonovi / Bridgertonovci série
1. díl >
Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán, jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmyslu se oženit, na té dívce je něco, co mu zrychluje srdeční tep. Daphne brzy zapomene, že jejich námluvy jsou pouhá přetvářka. Postupem času se do temperamentního šlechtice doopravdy zamiluje. Musí však za každou cenu zabránit tomu, aby jí pohledný vévoda, který se zapřisáhl, že zůstane navždy svobodný, nezlomil srdce. Osudy hlavních hrdinů můžete nyní sledovat i ve velkolepě pojatém a doslova návykovém seriálu Bridgertonovi, který vysílá stanice Netflix.... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2021 , Ikar (ČR)Originální název:
The Duke and I, 2000
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vévoda a já. Přihlašte se a napište ho.
Sice toto není moje nejoblíbenější kniha ze série, přesto rozhodně stojí za přečtení.
Za rádoby jednoduchým romantickým příběhem jsou skrytá i celkem složitá témata.
Ústřední dvojici mám moc ráda, a i když Daphne není mou nejoblíbenější Bridgertonovou, tak dávám knize 4* a určitě si ji opět někdy přečtu.
Nalákaná seriálem, který se mi moc líbil jsem se pustila do čtení a už první díl mě docela zklamal. Když pominu, že děj seriálu se tedy od originálu dost liší, tak knížka mi přišla velmi nudná, utahaná a o ničem. Prvním 150 stran se vlastně skoro nic neděje, jenom se pořad a dokola žvaní...v podstatě na 150 stranách vidíme dohromady 3 scény, kdy se jen mění kulisy, ale obsah zůstává stejný...tlachání vcelku o ničem. Velké pokušení odložit knížku nedočtenou jsem překonala jen proto, že jsem si v záchvatu nadšení ze seriálu stihla pořídit všechny díly knižní série. :D
Nakonec se zhruba od dvousté stránky začalo přece jen něco dít a i to mělo nějakou zápletku, která byla zajímavá. Ale to je tak všechno.
Vzhledem k nerozvážnému nákupu knih a tomu, že moje nejoblíbenější dvojici patří až kniha s číslem 4, vytrvám, ale občas to bylo fakt k uzoufání nudné čtení.
Knižní novinky (9. týden)
28.02.2021
Kniha Vévoda a já v seznamech
v Přečtených | 2 754x |
Anglie láska 19. století milostné romány tajemství romantika historické romance zfilmováno – TV seriál
2005 | Nevhodný návrh |
2005 | Vikomt, který mě miloval |
2006 | Čekanka |
2008 | Před svatbou |
2007 | Poznáš to z polibků |
Přiznám se, že nejdříve jsem viděla seriál na jisté platformě začínající na N. Ke knize jsem byla zpočátku skeptická, ale mile mě překvapila.
V hlavě jsem se samozřejmě nevyhnula srovnávání s hranou formou, a snažila se změnit obraz vévody Simona dle popisu v knize. Což prostě nešlo - zůstává pro mě mužem tmavé pleti, nedá se nic dělat.:-)
Ve čtení série budu postupně pokračovat, to srovnávání mě zatím velmi baví.