Vikomt, ktorý ma miloval přehled

Vikomt, ktorý ma miloval
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544612/bmid_vikomt-ktory-ma-miloval.jpg 4 1488 1488

Lovecká sezóna roku 1814 bola zahájená a existuje len malá nádej, že oproti roku 1813 uvidíme nejaké veľké zmeny. Spoločenské večierky znovu zaplnili Ctižiadostivé matky, ktorých cieľom je vydať svoje drahé dcérenky za Odhodlaných starých mládencov. Za úlovok tejto sezóny je považovaný vikomt Anthony Bridgerton. Vlasy tohto chudáka vyzerajú často rozstrapatené a neupravené – je to kvôli tomu, že sa nikde nepohne bez toho, aby naňho nežmurkala nejaká mladá slečna s takou rýchlosťou, až to vytvára vietor o sile hurikánu. Jedinou slušnou dámou, ktorá sa o Bridgertona nezaujíma, je slečna Katharine Sheffieldová. Jej správanie k nemu niekedy dokonca hraničí s nepriateľstvom. A naša autorka si myslí, že súperenie medzi Bridgertonom a slečnou Sheffieldovou bude presne tým, čo oživí túto ináč nudnú sezónu. Spoločenské noviny Lady Whistledownovej, 13. apríla 1814... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji.
Literatura světová Romány Pro ženy
Bude vydáno: , Pandora
Originální název:

The Viscount Who Loved Me, 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vikomt, ktorý ma miloval. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (249)

Jakira
včera 2 z 5

No jak to říct, ani napodruhé to nebyla žádná sláva, dokonce jsem se nudila ještě o trochu víc, než při prvním dílu. Tohle jasná výjimka z pravidla, že kniha je vždy lepší, než filmové/seriálové zpracování. Ani se nedivím tvůrcům, že byli při psaní scénáře kreativní a domysleli si velkou část příběhu sami, protože tady se opravdu, ale opravdu v podstatě nic nedělo, ale jako že vůbec nic.
Opět se tu pořád dokola jen tlachá, a nic z toho. Navíc to způsobuje neblahý vedlejší efekt, že autorce už pak dochází synonyma k popisu výrazů a tónu řeči, který postavy používají, a tak tu pořád jen někdy vrčí, mumlá nebo si odfrkne a na slovo hejsek jsem teda po přečtení celé knihy už alergická.
Kdyby se aspoň dalo mluvit o tom, že je to červená knihovna se vším všudy a člověk se dočká aspoň nějaké té erotiky...ale pane bože, tady se žvaní i u těch intimních scén, kterých není moc, a to tak, že to celý dojem ruší. Použila bych zde slova Mirandy ze Sexu ve městě, že tohle je jediná chvíle v jejím velmi verbalizovaném životě, kdy je lepší držet zobák...ámen, kéž by si to autorka přečetla.
Celkově moc nechápu to vysoké hodnocení knih tady na databázi a trochu podezřívám seriál, že si za takové hodnocení připisuje neprávem kredit. Kdyby alespoň byly v jednotlivých knihách trochu rozvinuté příběhy dalších sourozenců, ale každá z nich je opravdu velmi omezená jen na ústřední dvojici a ostatní členové rodiny se jen sem tam mihnou jako takové křoví, což je škoda, protože seriál byl v tomhle opravdu lépe propracovaný a komplexní.
Do třetího dílu se mi teď vůbec nechce, Benedict ze seriálu je pro mě jedna z nejmíň zajímavých postav a v knihách jsem ho zatím v podstatě nezaregistrovala, takže prokousat se k tomu čtvrtému dílu, který mě zajímá, bude oříšek...

alishek
01.10.2024 4 z 5

Oddechové čtení na dlouhé zimní večery, závěr knížky nepřekvapí, už ho víte od začátku, ale i tak se čte velice dobře. Sice to není žádné velké literární dílo, ale myslím, že očekávání se naplnilo.


AraVulpecula
29.09.2024 3 z 5

No... tohle bylo celkem zklamání. Nerada to říkám, ale seriál byl lepší. Nečekala jsem žádný propracovaný děj, ale v seriálu se alespoň něco dělo, tady jde opravdu jednom o sexuální tužby Anthonyho a Kate. Chemie mezi nimi se mi v seriálu zdála propracovanější, stejně jako ostatní postavy. Kate samotná byla mnohem krotší a ten sexismus mi pěkně hýbal žlučí. Vždyť dal Anthony prakticky najevo, že kdyby se mu zamanulo svou manželku znásilnit, nic mu nestojí v cestě!
Ale tak, jako taková oddechovka dobré, pokud navřete oči nad těmi sexistickými žvásty.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021


Citáty z knihy (1)

A pak tu byla Kate Sheffieldová. Zkáza jeho existence a objekt jeho tužeb. Vše v jednom.


Kniha Vikomt, ktorý ma miloval v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených2 191x
ve Čtenářské výzvě122x
v Doporučených103x
v Knihotéce600x
v Chystám se číst162x
v Chci si koupit60x
v dalších seznamech10x