Naše vina přehled

Naše vina
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518704/bmid_nase-vina-gbK-518704.jpg 4 213 213

Viníci / Vinní série

< 3. díl

Přichází závěrečný díl trilogie Viníci, literárního young adult fenoménu s milióny nadšených čtenářů, který se stal také předlohou pro film. Jak daleko jsou Nick a Noah ochotni zajít? Ačkoli oba hlavní hrdinové vyvázli ze stovek problémů bez úhony, jeden z nich je rozdělil možná navždy. Po všem, co spolu prožili, teď vztah Nicka a Noah prochází svým nejhorším obdobím a vypadá to, že už se nic nemůže vrátit do starých kolejí Budou muset prožít mnohé, aby konečně pochopili, zda jsou si opravdu souzeni, nebo zda je pro ně naopak vhodné jedině odloučení. Teď už lze jen čekat, jestli to, co se říká o čase, který hojí rány, je pravda, nebo jen další prázdná fráze. Je však možné zapomenout na tak velkou lásku? Jak lze vymazat vzpomínky vytetované v srdci? Láska vždy pro funkční vztah nestačí a ani odpuštění někdy nedokáže některé věci mezi dvěma lidmi napravit. Podaří se hlavním hrdinům hodit minulost za hlavu a začít znovu?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Culpa nuestra, 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Naše vina. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (39)

Karin94
30.09.2024 5 z 5

„Noah, zachránila jsi mě před osamělým a prázdným životem, před životem, kde láska neměla místo a kde vládla nenávist.

A dostali sme sa na záver mojej milovanej trilógie.

Táto časť ma bolela zo všetkých najviac. Niekoľkokrát mi tak trhalo srdce, že som pre slzy nevidela. Bolo tam množstvo emócií takmer na každej strane a autorka ich šikovne zakomponovala do deja tak, že neviete odhadnúť, ako sa bude vyvíjať ďalej.

Tento diel sa rozdeľuje na tri časti. V prvej ubehlo od poslednej udalosti už desať mesiacov. Noah je stále na dne, prežíva, ale nevie zabudnúť. Nick je zlomený a tiež sa snaží zabudnúť po boku iných žien.

V druhej časti máme možnosť nahliadnuť do súkromných životov hlavných postáv a nebude to vždy ružové. Nebude núdza o žiarlivostné scény, kde je ale aj napriek vzájomnej „nenávisti jasné, aké sú skutočné city hrdinov.

V tretej časti som ani len netušila, z koľkými prekvapivými zvratmi ešte autorka príde.
Nevedela som odhadnúť ako sa bude príbeh vyvíjať lebo ich vzťah prechádza rôznymi fázami.

Každopádne Noah a Nick mi budú strašne chýbať. Je to prvá kniha, resp. séria, ktorá mi tak utkvela v srdci, že som pár dní po dočítaní nedokázala začať čítať nič iné.
Vrelo odporúčam!!!

Nick & Noah para siempre

petraLI
01.09.2024 5 z 5

Třetí díl vede na plné čáře. Tu bolest, kterou zažívali nešlo necítit, takže mě některé části vážně chytli za srdce. Zhltla jsem to jako malinu.


Karolína18
25.08.2024 3 z 5

Tento díl byl rozhodně lepší než ten druhý. Bavily mě první dvě části, to jak si hlavní hrdinové neustále ubližovaly a zraňovaly se svými slovy a činy bylo něco pro mě masochistické já. Třetí čas byla přeslazená, kýčovitá a dočetla jsem ji jen proto, abych přečetla knihu kompletně. No, sympatie zůstávají víc na straně Nicka, Noah mě pěkně deptala, přišlo mi, že ve třetí části se plně projevilo uvažování nevyzrálé devatenáctileté dívky, což jsem nevnímala po celou dobu a najednou mi ta změna vadila. Dříve mi přišla vyspělejší. Jsem ráda že trilogie už skončila, mám ji komplet přečtenou a nemusím se k tomu vracet. Každopádně se hodně těším na filmové zpracování druhého dílu. Když jsem nad tím přemýšlela, myslím si, že u prvního dílu se jedná o jeden z mála filmů, které se mi líbily vlastně víc než kniha.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)

22.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Naše vina v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených271x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených18x
v Knihotéce198x
v Chystám se číst146x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

láska romantika

Autorovy další knížky

Mercedes Ron
argentinská, 1993
2022  85%Moje vina
2023  79%Tvoje vina
2023  88%Naše vina
Skrýt reklamy