Vinnetou přehled
Karl May
Vinnetou (trilogie) Albatros série
1. díl >
Trilogie Vinnetou vychází nově v edici KOD - Knihy odvahy a dobrodružství! Románový cyklus Vinnetou patří k nejoblíbenějším dobrodružným knihám již více než sto let. Tentokrát vychází slavná trilogie v rámci reedic významných titulů z edice KOD – Knihy odvahy a dobrodružství. Toto vydání je unikátní tím, že vychází ve formátu i v grafické úpravě oblíbené kodovky, a navíc s kompletním ilustračním doprovodem, který ke knize v rozmezí více než třiceti let vytvořil malíř Zdeněk Burian.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , Albatros (ČR)Originální název:
Winnetou, 1893
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vinnetou. Přihlašte se a napište ho.
Tak jsem si po mnoha letech opět přečetl celý první díl Vinnetoua. Nalákalo mě nové vydání všech tří dílů legendární edice KOD se skvostnými ilustracemi Zdeňka Buriana a opravdu jsem si lebedil. Jediné co mě vadilo byl upravený překlad pana Kocourka. Ve srovnání s vydáním z "bílé řady" z roku 1968 ubylo výrazů v angličtině, zřejmě aby se vyšlo vstříc mladším čtenářům. I když ti umí pohříchu anglicky lépe než my starší. A tak mě hodně tahalo za uši mnohokrát opakované oslovení "pane Rattlere" namísto Mr. Rattler a pánové místo zkráceného "gent's". Krásná kniha ke které jsem si ještě pořídil úžasný přebal z Hardnixu. Těším se na další díly.
Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)
22.10.2023
Kniha Vinnetou v seznamech
1969 | Syn lovce medvědů |
1971 | Divokým Kurdistánem |
1970 | Pouští |
1968 | Černý mustang |
1981 | Poklad ve Stříbrném jezeře |
Ano, tohle vydání vypadá na pohled dobře. Obnovené vydání z nakladatelství Albatros z edice KOD - Knihy odvahy a dobrodružství. Skvělý doslov Karla Jordána. Příběh z tohoto vydání jsem nečetl, ale doslov, obálka, přebaly a ilustrace jsou skvělé.