Vinohrady přehled
Johana Fundová
Vznešené a energické, rezidenční i poklidné. Takové jsou pražské Vinohrady, jejichž ulice lemují honosné činžovní domy, prvorepublikové vily a nespočet kaváren či restaurací. Podlehněte kouzlu jedné z nejznámějších čtvrtí hlavního města! V této moderní publikaci najdete tipy na pozoruhodná místa, která pulzují životem, i zapomenutá zákoutí. Jedinečný charakter Vinohrad poznáte i prostřednictvím třinácti rozhovorů s jejich zajímavými obyvateli.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vinohrady. Přihlašte se a napište ho.
Vinohrady jsou má láska a jsem rád, že vznikla i tato kniha, i když asi vyloženě nic nového jsem se tu nedozvěděl. Kapitoly se věnují památkám, gastronomii...kniha přináší i řadu rozhovorů.
Vražedná temnota, Nezkrotná říše a další knižní novinky (39. týden)
24.09.2023
Kniha Vinohrady v seznamech
Ať už jste zapřisáhlý milovník Vinohrad nebo jen občasný návštěvník Prahy, tahle kniha by vás neměla minout. V podstatě jde o bedekr, který vás sice spíš jen tak lehce inspiruje a navnadí k dalšímu průzkumu, než že by vás zahltil informacemi, ale přesto dokáže vykouzlit skvělou atmosféru, kterou ještě víc umocňují rozhovory tematicky propojené s jednotlivými kapitolami. Kdyby kniha obsahovala mapku, byla by dokonalá.