Vítězství v Pacifiku přehled

Vítězství v Pacifiku
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206583/bmid_vitezstvi-v-pacifiku-sgq-206583.jpg 5 113 113

Pacifická sága série

Druhá část ze série knih, které mapují historii námořních bojů v Pacifiku za druhé světové války. Vylodění na Quadalcanalu; Bitva u východních Šalamounů; Nastupuje Kawaguči; Potopení Waspu; Cíl: Hendersonovo letiště; Bitva u ostrovů Santa Cruz; Karta se obrací 2. vydání

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vítězství v Pacifiku. Přihlašte se a napište ho.

Forsaken
03.01.2025 5 z 5

Tak tohle byla před víc jak třemi desetiletími kniha, kterou jsem se seznámil s mistrovstvím Miloše Hubáčka. Abych byl přesný; úplně prvním svazkem bylo Moře v plamenech, ale jeho tichomořská série je přece jen o kus jinde. Moře v plamenech přineslo osudy čtyř lodí Kriegsmarine, zatímco v této sérii, kterou jsem kdysi začal právě touto, v pořadí druhou knihou (první díl v knihovně neměli), šlo o ucelený popis událostí na pacifickém válčišti. Druhý díl přivádí čtenáře do období po Midwayi, kdy Američané nesměle přebírají iniciativu a přenášejí boj na území, které japonští váleční jestřábové považují za své. Stále si ještě pamatuji, jak neochotně jsem svazek vracel. Když jsem zjistil, že autorovo dílo vychází v novém vydání, okamžitě jsem si koupil celý komplet a stále ho považuji za skvělou investici.

tomaaash
19.06.2024 4 z 5

Pro mě to bylo o trošku slabší než Pacifik v plamenech, ale Pearl Harboru a Midwayi se asi prostě máloco vyrovná. Přesto je to velice zajímavá a čtivá kniha.

LordByron
24.05.2023 4 z 5

Fantastická knižka plná vojenského poučenia.
O operácii kde velenie na oboch stranách vŕšilo chybu za chybou : ) a kde amici vyhrali len za to, že japonské velenie robilo chyby ešte väčšie : ).
Zároveň takmer učebnica obojzivelnych a námorných operácií.

Kniha Vítězství v Pacifiku v seznamech

v Mé knihovně134x