Vladimír Šmicer: Můj druhý život přehled
Štěpán Filípek
Věčný úsměv, přezdívka Šmíca nebo Štístko, úspěchy v klubech i reprezentaci. Takhle zná Vladimíra Šmicera každý. Po konci bohaté hráčské kariéry však začal poznávat, že „druhý život“ je kolikrát složitější. A paradoxně nejvíc, když se snažil pomoct českému fotbalu... V knižní zpovědi z edice deníku Sport u příležitosti padesátin rekapituluje hlavně posledních čtrnáct let: pootevře dveře do šatny Slavie, s níž po návratu z ciziny získal dva tituly, přiblíží své působení v roli manažera národního týmu, vzpomíná, jak pomáhal červenobílý klub zachránit v první lize a jak byl za Jiřího Šimáněho a Jaroslava Tvrdíka u startu jeho nové éry, ale popisuje i boj za změny fotbalových poměrů po pádu Romana Berbra. Kromě toho exkluzivně zve na cesty ve službách Liverpoolu a nechává nahlédnout do svého soukromí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vladimír Šmicer: Můj druhý život. Přihlašte se a napište ho.
Dle reakcí zde jsem měl malinko strach, zda tohle nebude nejslabší titul z edice reportérů Sportu, ale opak byl pravdou :) Bavilo, přičemž netrvalo dlouho a byl jsem na konci. Za mě mohu doporučit! Šmíca prostě sympoš :-))
O moc víc než toho bylo různě napsáno v novinách toho nečekejte. Spíš takové dovysvětlení samotného Šmíci. Někdy to bylo trošku na sílu. Čtení zajímavé, ale jednou a dost.
Kniha Vladimír Šmicer: Můj druhý život v seznamech
v Mé knihovně | 5x |
2020 | Trpišovský: Úplný příběh milionového trenéra |
2023 | Vladimír Šmicer: Můj druhý život |
2015 | Zlatá slova českého fotbalu: Slavné fotbalové hlášky |
2022 | Fotbalové devadesátky |
2015 | Karel Horký - rytíř ulice |
Knihu v klidu doporučuji všem sportovním fanouškům a těm fotbalovým obzvláště. Šmicer má za sebou skvělou kariéru, která není jen o běhání po hřišti za mičudou. Je skvělé si přečíst jaké to bylo ve Slavii když se vrátil ze zahraničí, jake to bylo u repre, jaké má koníčky, co všechno ještě dělá pro Liverpool, co zamýšlel s Fevolucí a mnoho dalšího. Člověk se sem tam dozví i nějaké částky. Za mě je to fajn podívaná pod pokličku zajímavých situací, které člověk viděl jen pouze jako fanoušek.
Vytkl bych ale čtivost knihy, která nebyla tak plynulá. Především mi vadí, že se zbytečně rozvádí nějaké myšlenky až příliš dlouho. Co by stačilo napsat jednou dvěmi větami, tak se zbytečně rozepisuje na na celý odstavec.
Ale i tak dobrá kniha o skvělém fotbalistovi, o inteligentním chlapovi, který to myslí s českým fotbalem dobře!