Volání Kukačky přehled

Volání Kukačky
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195807/bmid_volani-kukacky-W9r-195807.jpg 4 4870 4870

Vzrušující detektivní román J. K. Rowlingové, napsaný pod pseudonymem Robert Galbraith. Když se slavná modelka Lula Landryová zřítí ze svého zasněženého balkonu v londýnské čtvrti Mayfair, dojdou vyšetřovatelé rychle k závěru, že šlo o sebevraždu. Případ se zdá být uzavřen. Lulin bratr má však stále jisté pochybnosti. A najatý soukromý detektiv má za něj odhalit pravdu. Cormoran Strike je válečný veterán, který si z Afghánistánu odnesl těžké zranění, i jizvy na duši. Během řešení případu proniká do světa distingovaných bohatých mužů a krásných svůdných žen, odhaluje skryté souvislosti a sám se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Tento napínavý kriminální román působivě líčí atmosféru velkoměstského Londýna – od ospalého poklidu ulic ve čtvrti Mayfair po zapomenuté hospůdky v East Endu a čilý ruch v Soho. Volání kukačky je vysoce ceněný debut Roberta Galbraitha, v němž se poprvé setkáváme s detektivem Cormoranem Strikem a jeho sympatickou pomocnicí Robin, na jejichž další případy se můžeme těšit už nyní.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Plus
Originální název:

The Cuckoo's Calling, 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volání Kukačky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1022)

houdkic
10.09.2024 3 z 5

Čtu různé žánry, ale až teď jsem poprvé sáhla po detektivce. Volba padla hned na Cormorana Strika a to čistě z toho důvodu, že jsem úplně nevěděla, co číst a mám téměř všechny díly ve čtečce (díky Veris). Takže bylo jasné, že mu dám šanci. Samozřejmě jsem začala prvním dílem, a to je Volání kukačky. Knihu jsem přečetla velmi rychle, nestrávila jsem s ní ani týden. Kniha se zabývá (sebe)vraždou topmodelky Luly Landrové a Cormoran je povolán jejím nevlastním bratrem, kterému se to nezdá. Pokud čekáte akční detektivku, kde bude v šoku z každého objevu, tak toho se tady nedočkáte. Celá kniha je ve výsledku o tom, že se tam hodně mluví, hodně zpovídá, a ačkoliv Cormoran s Robin sbírají důkazy a částečky pravdy, tak vy vlastně vůbec nevíte, kdo je podezřelý a kdo ne. Je sice pravda, že vyústění zápletky mě překvapilo a ve výsledku dávalo smysl, když se poskládaly všechny momenty, ale vůbec bych si to nespojila dohromady, takže jako soukromý detektiv bych stála za starou belu. Ačkoliv byl za mě pilotní díl poměrně slabý, tak si další díly určitě přečtu, protože dle hodnocení mají být čím dál lepší.

elenai
27.08.2024 4 z 5

No tedy, už je to deset let od vydání prvního dílu. Dlouho jsem tuto sérii odkládala, protože jsem věděla, kdo ji píše, a bylo mi tak smutno po Harrym Potterovi, až jsem nedokázala sama sebe přesvědčit, že by autorka mohla napsat něco jiného tak dobře a čtivě, jako byl právě Harry. Ke čtení mě přesvědčila až moje dcera, která takové skrupule neměla. Ó, jak já jsem se ve svému úsudku mýlila! Bylo to úplně jiné, jiný žánr, s jinou dynamikou, jinak postavenými postavami, ale přesto tam Rowlingovou cítím. A navíc se snad všechny knihy odehrávají v mém milovaném Londýně (doufám v to). I proto mě kniha tak velmi přitahovala. Tím popisem míst, která jsem navštívila nebo je v budoucnu navštívím (děkuji za tipy), byla čtivější a zábavnější. Stejně tak mě bavil Cormoran a Robin a jejich vzájemná symbióza. Mezi těmi dvěma to jiskří, ačkoliv teď nemám na mysli nic sexuálního. Jinak vrah byl mezi mými top třemi podezřelými, takže jsem celkem spokojená, že nemám v hlavě úplně duto. :) Co tak zjišťuju, je první díl pravděpodobně tím nejslabším, ale i tak si za mě zaslouží docela vysoké hodnocení, a mám se tedy na co těšit. 75%


namornice
23.08.2024 audiokniha 4 z 5

Slibný první díl série. Posloucháno jako audiokniha. Za mě byl přednes Petra Olivy velice povedený. Přednes a změny intonace byly za mě v pořádku a dobře se mi poslouchala i barva hlasu pana Olivy.

Příběh má pomalý rozjezd, ale graduje a napětí stoupá. Děj propracovaný i když místy komplikovaný s vedlejšími linkami. Obě hlavní postavy jsou však velice dobře zpracované a oba dva hrdiny jsem si moc oblíbila. Celkově hodnotím jako velice slušný začátek série a už se těším na další díl.

všechny komentáře

Související novinky (6)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022


50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017


J. K. Rowling a třetí případ Cormorana Strika se objeví 2. května

07.04.2016

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Volání Kukačky v seznamech

v Právě čtených121x
v Přečtených7 327x
ve Čtenářské výzvě1 359x
v Doporučených290x
v Knihotéce1 473x
v Chystám se číst1 644x
v Chci si koupit314x
v dalších seznamech18x