Volání Kukačky přehled

Volání Kukačky
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195807/bmid_volani-kukacky-W9r-195807.jpg 4 4999 4999

Vzrušující detektivní román J. K. Rowlingové, napsaný pod pseudonymem Robert Galbraith. Když se slavná modelka Lula Landryová zřítí ze svého zasněženého balkonu v londýnské čtvrti Mayfair, dojdou vyšetřovatelé rychle k závěru, že šlo o sebevraždu. Případ se zdá být uzavřen. Lulin bratr má však stále jisté pochybnosti. A najatý soukromý detektiv má za něj odhalit pravdu. Cormoran Strike je válečný veterán, který si z Afghánistánu odnesl těžké zranění, i jizvy na duši. Během řešení případu proniká do světa distingovaných bohatých mužů a krásných svůdných žen, odhaluje skryté souvislosti a sám se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Tento napínavý kriminální román působivě líčí atmosféru velkoměstského Londýna – od ospalého poklidu ulic ve čtvrti Mayfair po zapomenuté hospůdky v East Endu a čilý ruch v Soho. Volání kukačky je vysoce ceněný debut Roberta Galbraitha, v němž se poprvé setkáváme s detektivem Cormoranem Strikem a jeho sympatickou pomocnicí Robin, na jejichž další případy se můžeme těšit už nyní.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Plus

The Cuckoo's Calling, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volání Kukačky. Přihlašte se a napište ho.

pakoshka
31.12.2024 3.5 z 5

Docela jsem se bavila, ale místy trochu zbytečně natahované a zbytečně překombinované. Podezřelí byli v určitou část knihy podle mě všichni, včetně skutečného vraha. Jestli dám ještě někdy Cormoranovi šanci, těžko teď hádat, vadila mi určitá stereotypnost, která je pro JKR typická (hezcí lidi jsou hodní, škaredí ti zlí, tlustá je blbá, hrdina umí vše).

lencin
20.12.2024 3 z 5

Průměr

Alfirin
08.12.2024 3 z 5

Určitě to není špatné, ale od někoho, kdo napsal HP bych tak nějak čekala víc... za mě v podstatě průměrná detektivka s lehce vleklejším dějem a fajn překvapivým rozuzlením.

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Volání Kukačky v seznamech

v Přečtených7 519x