Voyeur aneb Muž, který se dívá přehled
Alberto Moravia (p)
Rozsáhlá psychologická novela sleduje problémy pětatřicetiletého profesora literatury, zatíženého oidipovským komplexem.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Voyeur aneb Muž, který se dívá. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem četl v minulosti. Jedná se o druhou knihu, kterou jsem přečetl od autora. Časem bych si chtěl přečíst knihu HORALKA. K této knize jsem se pořád nedostal. :)
Vcelku šťavnatý příběh, ale proč Alberto, proč si vypravěči nechal v celé knize říkat Dodo?
To ti civění na otcův penis, matčiny prsa, chlupaté a rozevřené vagíny nepřišlo dost oplzlé, a tak jsi to musel korunovat touto nechutnou přezdívkou?
Jinak se to čte moc pěkně, partička italských zbohatlíků řeší své sexuální problémy a čtenáři je to podáváno skrz DODŮV (fuj) vytrénovaný pohled věčného pozorovatele.
Občas mě jejich problémy vlastně trochu iritovaly, nedokázal jsem se vcítit do otce, jehož největší děs spočívá v tom, že ho má menšího než vlastní syn. Já bych byl pyšnej, ale v Itálii to mají asi jinak. Taky jsou všichni připravení kdykoli a kdekoli odhodit šaty a souložit.
Do vší té erotiky jsou zamíchány všelijaké úvahy nad vztahy a životem a jsou podány moc pěkně a srozumitelně, nicméně dílo ve mě i přes svou čtivost nezanechalo hlubší otisk a tak dávám šest a půl zježených pubických chlupů z deseti.
Kniha Voyeur aneb Muž, který se dívá v seznamech
Dodo žije hlavně zrakem “viděním něčeho” a dává tomu přednost před ostatními možnosti kontaktu s realitou.