Vražda v rodině přehled

Vražda v rodině
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542806/bmid_vrazda-v-rodine.jpg 4 23 23

Jedno tělo, šest odborníků. Dokážete vyřešit případ dřív než oni? V říjnu 2003, když bylo Guyi Howardovi deset let, byl jeho nevlastní otec Luke Ryder nalezen mrtvý na zahradě rodinného domu v luxusní londýnské čtvrti. Navzdory dlouhému vyšetřování, jemuž se u britských bezpečnostních složek dostalo jasné priority, nebylo nikdy vzneseno žádné obvinění a případ zůstal nevyřešen. Nyní budou tajemství odhalena — a to doslova v přímém přenosu. Skupina odborníků znovu prozkoumá důkazy v true crime pořadu Nechvalně proslulí a stopy začnou vyplouvat na povrch.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host

Murder in the Family, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda v rodině. Přihlašte se a napište ho.

VasnivaCtenarka
18.12.2024 3 z 5

Vražda v rodině od Cary Hunter je knihou, která rozhodně zaujme svým netradičním zpracováním. Autorka se odvážila experimentovat s formou a místo klasického vyprávění přináší příběh v podobě přepisu filmového dokumentárního seriálu. Tento originální přístup však nemusí oslovit každého čtenáře, a přestože nabízí nový zážitek, celkové zpracování místy působí rušivě.

Styl připomínající scénář je bezesporu osvěžující a dává knize autentický nádech true crime pořadu, protože čtenář se stává součástí vyšetřování a sleduje rozhovory s odborníky, analyzuje důkazy a zjišťuje nové detaily spolu s postavami. Na druhou stranu tento formát může působit chladně a odtažitě. Chybí tradiční vyprávění, které by umožnilo hlubší ponoření do emocí postav nebo atmosféry případu.

Záhada kolem úmrtí Luka Rydera a návrat k nevyřešenému případu po letech je velmi atraktivní námět. Autorka skvěle vykresluje detaily a nechává stopy pomalu vyplouvat na povrch, což právě způsobuje, že budete podezřívat všechny postavy v knize. Tempo příběhu je lehce kolísavé a některé části mohou působit zdlouhavě. Při čtení scenářových dialogů je někdy těžké udržet pozornost.

Skupina odborníků, kteří znovu analyzují důkazy, je zajímavá, ale občas jsem měla dojem, že je autorka mohla lépe vykreslit. Kvůli formě se čtenář nedozví dost o jejich osobnostech, motivacích či vnitřních konfliktech. Postavy se omezují na své role – forenzní experti, psycholog, novinář a příběhu tak chybí větší emocionální hloubka.

Závěr příběhu byl poměrně dobře promyšlený a přináší také odpovědi na klíčové otázky, přesto nepůsobí šokujícím či strhujícím dojmem, jak bych od takového příběhu očekávala. Forma dokumentu tu opět limituje dramatické vyznění finálního rozuzlení.

Vražda v rodině je kniha s velmi zajímavým a originálním konceptem, který však ne každému sedne. Forma přepisu dokumentárního seriálu přináší autentický pocit true crime zážitku, ale často ubírá příběhu na emocích a tempu. Přesto knihu mohu doporučit fanouškům netradičních detektivek a čtenářům, kteří rádi analyzují stopy a tipují vrahy.

Katulinka69
01.12.2024 3.5 z 5

Opět krásně zpracované, jen nedoporučuji číst E- knihu. Není to přehledné

sidonka
27.11.2024 4 z 5

Nezvyklá ale zajímavá forma, občas jsem měla trochu zmatek v účinkujících, ale četlo se to fajn, děj plný zvratů, kde každý tip na vraha je záhy vyvrácen a až konec vše rozuzlí

Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)

27.10.2024

Kniha Vražda v rodině v seznamech

2018  83%Někdo blízký
2019  88%V temnotě