Vše temné a nebezpečné přehled

Vše temné a nebezpečné https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515189/bmid_vse-temne-a-nebezpecne-yOA-515189.jpg 4 104 104

Před rokem se Isabellin život navždy změnil: jejího synka Masona kdosi vzal z postýlky, zatímco ona a její muž spali ve vedlejším pokoji. Policie našla jen málo stop, a tak případ odložila. Isabelle však nedokáže najít klid, kromě občasného zdřímnutí či upadnutí do zvláštního stavu, kdy ztratí pojem o čase, nespala už rok. Celé její bytí se točí kolem hledání syna, ale ví, že takhle nelze žít. V naději, že se objeví nový svědek či stopa, souhlasí s rozhovorem do true-crimi podcastu, ale moderátorův podivný zájem o Isabellinu minulost ji zneklidňuje. Jeho neustálé vyptávání spolu s její těžkou nespavostí v ní probouzí nepříjemné vzpomínky na dětství, až začíná pochybovat o tom, co si pamatuje z noci, kdy Mason zmizel. Začíná pochybovat i o tom, komu vůbec věřit, včetně sebe samé. Je však odhodlaná zjistit pravdu za každou cenu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

All The Dangerous Things , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vše temné a nebezpečné. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

85098211
16.04.2024 5 z 5

Před časem se mi dostala do rukou předchozí autorčina kniha, která se mi - přestože to byla její prvotina - líbila. O to víc jsem se těšila na tuto, už i z toho důvodu, že je zde lépe hodnocená ;-). A opravdu jsem nebyla zklamaná. Příběh je zajímavý a současně napínavý, Isabelle mi sice nebyla úplně sympatická, ale ohledně ztráty dítěte jsem ji plně dokázala pochopit - což bylo asi samozřejmé, protože sama děti mám a podobnou situaci si nedokážu a ani nechci představit... Jinak příběh jako takový je vyprávěný ve dvou, případně třech časových rovinách, kdy se Isabelle vrací do své vlastní minulosti a potom v té ze současnosti, a kromě toho ještě i z doby, kdy došlo ke zmizení maličkého Masona. Tím autorka vytváří dokonalé napětí, protože na světlo přicházejí do té doby neznámé skutečnosti z Isabellina dětství. A později, kdy se pomalu, ale jistě to, co bylo zahaleno mlhou, začíná objasňovat a vysvětlovat, se všechno otočí o (minimálně) sto osmdesát stupnů a já jsem nestačila žasnout, jak jsem se ve svých domněnkách mýlila... Závěr knihy je tedy nejen dokonale překvapivý, ale také jedna velká jízda, kdy dochází k jednomu zvratu za druhým. S knihou jako takovou jsem tedy byla opět velice spokojená, proto hodnotím plným počtem a pokud autorka napíše něco dalšího, já u toho rozhodně chybět nebudu ;-).

Aires
09.04.2024 4 z 5

Když nerozlišíš sen a skutečnost, lehce můžeš vraždit...
...a sny své tak budeš těly mrtvých dláždit...

Když vám unesou synka přímo z dětské postýlky, ve vašem domě a za vašeho poklidného spánku, nejspíš už si nikdy v klidu nezdřímnete. Přesně tak je na tom Isabelle, v podstatě troska se zlomeným srdcem matky a těžkou spánkovou deprivací. Nevzdává se však naděje že svého synka najde. Rojí se okolí ní však spousta otázek. Proč má o ni najednou enormní zájem tvůrce podcastu o zločinech? Jelikož se nenalezly žádné stopy vloupání, je možné že únosce byl někdo koho znali? A nejděsivější otázka nakonec. Můžeme ve spánku, kdy je naše racionální část mozku vypnutá, provést i temné věci, které vycházejí hluboko z naší mysli?

Mistrně napsaný thriller, který si pohrává s vaší myslí. Jsou to jen přeludy? Jak nebezpečná je insomnie nebo naopak náměsíčnost? Vše zabalené v chytlavém a velmi čtivém balíčku, který téměř neztrácí tempo. Možná o pár stránek méně by knize neuškodilo, ale jinak velmi povedený ,,true crime příběh,, z kterého mrazí v zádech. :)


Dandulka
20.03.2024 5 z 5

Skvěle napsané, úplná bomba. Už dlouho jsem nic tak skvělého nečetla.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Co když je lepší nechat minulost spát...

21.08.2023


Pasažér, Zmije a další knižní novinky (34. týden)

20.08.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vše temné a nebezpečné v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených111x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených7x
v Knihotéce103x
v Chystám se číst136x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

zmizení dětí

Autorovy další knížky

2022  79%Záblesk ve tmě
2023  83%Vše temné a nebezpečné