Všetko, čo sme zamlčali přehled
Rebecca Yarros
Dve lásky a jeden nedokončený román. Georgii Stantonovej sa rozpadol vysnívaný život pred očami. Po bolestivom rozvode sa vracia domov do Colorada, aby prevzala literárnu pozostalosť svojej prababky – najpopulárnejšej autorky ženských románov. Existuje však rukopis, ktorý obľúbená spisovateľka nikdy nedokončila. Je to príbeh jej jedinej veľkej lásky, ktorú našla a stratila počas hrôz druhej svetovej vojny. Noah Harrison je na vrchole svojej spisovateľskej kariéry. Keď sa mu naskytne jedinečná príležitosť dokončiť posledný rukopis slávnej spisovateľky, nedokáže odolať ponuke dopísať knihu svojho literárneho idolu. Plány mu však prekazí spisovateľkina pravnučka Georgia. Tá mu odporuje na každom kroku a bez jej súhlasu nesmie napísať ani slovo. Vzájomnými škriepkami a každodennými nekonečnými diskusiami k sebe nachádzajú cestu. Noah je Georgiou čoraz fascinovanejší... Tento román je príbeh o dvoch veľkých láskach – a o koncoch, ktoré nedokážeme predvídať.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Ikar (SK)Originální název:
The Things We Leave Unfinished, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všetko, čo sme zamlčali. Přihlašte se a napište ho.
Knih tohoto typu a žánru jsem přečetla už mnoho, ale zde mě zaujalo velmi pěkné hodnocení mých oblíbených a také autorka, která sklízí v této době ohromný čtenářský zájem jiným(i) románem(y), bohužel, možná pro mě, v žánru, který nevyhledávám. A tak jsem zkusila svůj osvědčený, dvě dějové linie, jedna současná, druhá válečná a k tomu milostná romance, které se dočkáme v obou liniích. Je už takové pravidlo, že ty příběhy z minulosti jsou zajímavější, více se na ně těšíte, nesou více emocí. Ne, že by autorka tu současnou nějak odbyla, ale přece jen, ta současnost nese více klišé, nepomůže jí dramatičnost a emoce z doby minulé, válečné. Ačkoliv se mi příběh líbil a četl se opravdu hezky, nějak se ke mně nedokázaly dostat emoce, abych ho prožila niterněji, k hrdinům obou linek jsem se nedostala tak blízko, jak asi autorka zamýšlela a jak by se, vzhledem k námětu, slušelo. A navíc, trochu bych krátila, ta cesta k překvapivému závěru trvala , na můj vkus, moc dlouho. Nevím proč, ale vzpomněla jsem si na knihu Skříň plná Diora od Natashy Lester, trochu mi ji v něčem připomínala, každopádně ta se mi pod kůži dostala o dost více. Příjemné čtení, s dojemným koncem, které nezklame a potěší mnoho romanticky naladěných čtenářských duší.
Rebecca opět nezklamala. Kniha se skládá ze dvou dějových linek, které se navzájem proplétají. Bála jsem se, že mě příběh z minulosti a oblasti války nebude bavit, ale spisovatelka opět překvapila a právě tahle dějová linka mě nejvíce zasáhla. Připravte si ke čtení kapesníky, budete je potřebovat!!! Plot twister obrovský, který mě naprosto zníčil a já snad nikdy jindy u knížky nebrečela tolik jako u téhle. Sečteno a podtrženo - knihu všema deseti DOPORUČUJI!!
Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)
25.08.2024
Brána pekel, Nelítostný princ a další knižní novinky (37. týden)
10.09.2023
„Možná to nejlaskavější, co bych mohla pro své postavy udělat, by bylo nechat jejich příběhy nedokončené. Nechat jim jejich možnosti, jejich potenciál, i když existují jen v mojí mysli.“
„Když příběh skončí – ať už jakkoli –, ty možnosti jsou pryč. Je tu to, co je, nebo tu bylo, co bylo“
Kniha Všetko, čo sme zamlčali v seznamech
2024 | Čtvrté křídlo |
2024 | Železný plamen |