Všetko je možné. I. diel přehled
Stephen King
Povídky a novely série
Zbierka poviedok z pera svetoznámeho autora obsahuje štrnásť temných príbehov, ktoré majú jedno spoločné - vo fiktívnom svete Stephena Kinga je všetko možné. V prvej časti je sedem poviedok: Pitevňa číslo štyri, Muž v čiernom obleku, Všetko, čo milujete, vám bude vzaté, Smrť Jacka Hamiltona, V miestnosti smrti, Sestričky z Elurie, Všetko je fatálne.... celý text
Literatura světová Horory Povídky
Vydáno: 2002 , Ikar (SK)Originální název:
Everything’s Eventual, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všetko je možné. I. diel. Přihlašte se a napište ho.
Bravurní. Některá povídka nic moc, některá se dala a pár jich bylo top. Celkem suma sumárum to nechám za 4 hvězdy a jsem spokojen. Nejvíc se mi asi líbila povídka "pán v černém obleku a silniční virus". Ale každého volba. Za mě solidních 80%
Nepreferuji povídky jako žánr, ale King je prostě mistr...perfektní výběr jeho povídek, ze kterého mrazí...skvělá kniha .
Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)
23.10.2022
Připravované knižní novinky (2. - 8. 3.)
02.03.2015
Kniha Všetko je možné. I. diel v seznamech
v Přečtených | 1 447x |
povídky americká literatura horory hororové povídky
Část díla
- 1408 1999
- Čtvrťák pro štěstí / Švrťdolár pre šťastie 1995
- Jízda na střele / Jazda na Strele 2000
- L. T. a jeho teorie domácích zvířat / Teória L.T. o zvieracích miláčikoch 1997
- Místnost smrti / V miestnosti smrti 1999
1994 | Řbitov zviřátek |
1993 | Osvícení |
2010 | Pod kupolí |
2001 | Zelená míle |
2008 | Svědectví |
Povídky čtu velmi málo, ale Kingův vypravěčský dar je neoddiskutovatelný a tak i jeho povídky jsou prostě dobré.
V této sbírce bylo pár slabších a několik skutečně špičkových, ale jak již zaznělo v několika předchozích komentářích, povídky jsou tu poskládané náhodně a bez společného tématu, což je trochu škoda. Přesto si myslím, že za 4* je spravedlivé hodnocení.