Vyjednavač přehled
Markéta Nekolová , Karel Pošíval
Když slova zachraňují životy. První český knižní rozhovor s policejním vyjednavačem! Sebevraždy, vyhrocené konflikty, zadržování rukojmích… to vše je pro policejního vyjednavače denním chlebem. Policista Karel Pošíval je jedním z těch, kteří zachraňují lidské životy nasloucháním a mluvením. V otevřeném rozhovoru vypráví o svých nejzajímavějších případech, vysvětluje techniky vyjednávání a ukazuje, jak je využít i v běžných situacích. Poznejte zblízka práci policejního vyjednavače a zjistěte, jak mohou různé vyjednávací postupy obohatit i váš život!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyjednavač. Přihlašte se a napište ho.
Nudná kniha sepsaná formou rozhovoru. Nic jsem se nového nedozvěděla. Kdyby knihu napsal pan Moravec, který umí tento styl, tak to bude pecka.
Za mě trochu zklamání, čekal sem víc o životě vyjednavače a jeho práci, místo toho je to spíš filosofické povídání o jeho práci a postupech.
Vražedná temnota, Nezkrotná říše a další knižní novinky (39. týden)
24.09.2023
Kniha Vyjednavač v seznamech
Hodnocení knihy bych rozdělil na dvě hodnocení. První hodnocení by se týkalo pasáží, kde pan Pošíval hovoří o skutečných případech, práci v policejním kolektivu všech policistů, popisuje zde samotná vyjednávání a případy, kde byl společně s kolegy a povedlo se mu někoho přesvědčit, že má smysl na světě zůstat. Do této části ještě připojím oba "hosty" rozhovory s dalšími policisty, které mne rovněž zaujaly. Tato část knihy je skvělá, přečetl jsem jí se zatajeným dechem a opravdu se mi líbila a tohle jsem od knížky čekal. Protože obsahovala skutečné případy, popisování taktiky policie a další detaily, které policejní vyjednávání vytváří. Druhou pasáž, kterou ovšem již nemohu hodnotit tak kladně tvoří filosofická, komunikační, obchodní a další odvětví, která sice velmi úzce souvisí s taktikami vyjednávání a jsou pro samotnou práci vyjednavače jistě důležitá, ale čtenářky a policejně již tak zajímavá nejsou, protože zde padají dlouhé příklady o obchodním vyjednávání o taktikách přesvědčování na příkladech s manželem a manželkou. Tyto části (cca 50% knihy) sice téma velmi široce rozvine a představí nám pana Prošívala jako znalce slova a metod vyjednávání, ale knihy absolutně ztratí švih a přestane (alespoň mě a co jsem četl další recenze uživatelů) bavit. Celkově to tedy není špatné čtení a přečtete to za chvilku, ale ty výše popsané pasáže to velmi ochladí. Paní redaktorka ty otázky pokládala tak, že nebylo moc prostoru na to, aby se děj rozvinul a pan Pošíval byl nucen hodnotit míru pochopení paní redaktorky představené problematiky. Dalo se podle mě ptát tak, že by čtenář nestačil obracet stránky. Další malá výtka by ode mne směřovala i k tomu jak je zde popsána a představena uniformovaná policie, kterou zde najdeme spíše neschopnou, která musí počkat na vyjednavače, protože veškeré komplikované situace, kde je třeba slova nejsou schopní ostatní policisté vůbec pochopit a řešit. Tři hvězdy, poděkování panu Pošívalovi za nespočet zachráněných životů a držím palce s kurzem, který pro ostatní policisty děláte.