Vystěhovalci II. přehled
Vilhelm Moberg
Vystěhovalci (dvousvazkové vydání) série
< 2. díl
2. kniha obsahuje pokračování osudů vystěhovalců - romány Usedlíci (Nybyggarna) a Poslední dopis do Švédska (Sista brevet till Sverige) – snažících se vybudovat si novou existenci na půdě vysněné země, ne všichni však uspějí, někteří z nich svou sázku s osudem prohrávají. Je to strhující popis hrdinů, jejichž jediným hrdinským činem byla vytrvalá a těžká práce. Celá tetralogie končí dopisem příbuzným Karla Nilssona do Švédska po jeho smrti, který musí napsat jeho starý soused, protože Nilssonovi synové a vnuci už neumí švédsky.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 1976 , SvobodaOriginální název:
Nybyggarna - Sista brevet till Sverige, 1971
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vystěhovalci II.. Přihlašte se a napište ho.
Moc krásné čtení.Velmi těžko jsem se loučila s hlavními hrdiny,už teď se mi po všech stýská.
Dnes už si asi sotva dovedeme představit tu nelidskou dřinu která byla každodenní součástí jejich života.
Dle mého názoru slabší díl než první, některé pasáže se už moc táhly, byly pro mě nezajímavé, nemělo to takový spád, jako první kniha. Slabší 4 hvězdičky.
Kniha Vystěhovalci II. v seznamech
1976 | Vystěhovalci I. |
1976 | Vystěhovalci II. |
1994 | Vystěhovalci |
1980 | Vyjeď v noci! |
1994 | Přistěhovalci |
Krásná kniha! Kristiny mi bylo skutečně líto. Říkám si, kolik různých možností by ona a Karl Oskar dnes měli - a žádná z nich by nekončila tak smutně.