Vyvolení přehled

Vyvolení https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116927/bmid_vyvoleni-gLr-116927.jpg 5 177 177

Vyvolení (Chaim Potok) série

1. díl >

Nebezpečný úraz ve škole spřátelí dva chlapce, z nichž jeden je z tolerantní židovské rodiny s moderním přístupem k náboženství a druhý je z rodiny ortodoxních Chasidů, jež lpí fanaticky na židovských tradicích. Jsme svědky vzpoury chlapce proti uzavřenému náboženskému a myšlenkovému světu, ale i zvláštní moudrosti jeho ortodoxního otce, pramenící z hlubin zkušeností jeho národa. Do příběhu zasahují politické reálie této doby, zvláště vznik státu Izrael. Druhý díl této knihy se jmenuje Slib. Působivý příběh o přátelství dvou chlapců se odehrává v exotickém prostředí ortodoxní židovské komunity New Yorku 40. let.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

The Chosen , 1967


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyvolení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

missbellatrixx
07.12.2023 5 z 5

To bylo tak skvělé až to bylo vlastně báječné:)

CorpseBride
10.08.2023 5 z 5

Skvělý... na knihu jsem přišla díky zmince v knize Unorthodox a stalo za to si ji precist! Tema ortodoxnich zidu je fascinujici, pribeh dvou chlapcu se snadno cte, zaroven se clocek dozvi i neco z historie chasidismu. Muzu jen doporucit.


Nofar197
16.10.2022 5 z 5

Nadherny příběh o náhodně vzniklém přátelství dvou židovských teenagerů, moderně ortodoxního Reuvena a chasida Daniela na pozadí Druhé světové války až po vznik Státu Izrael. Jsem ráda, že jejich přátelství přežilo všechny otřesy. Za sebe mohu říci, že řeka Saunderse bych za jeho nesmiřitelný postoj vůči vzniku Státu Izrael, který se striktně neřídí halachou, s chutí nakopla do jeho pozadí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vyvolení v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených241x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených26x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst114x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech2x