Wavesbury: Plukovník a rebelova dcera. Část druhá přehled

Wavesbury: Plukovník a rebelova dcera. Část druhá
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415340/wavesbury-cast-druha-8bH-415340.jpeg 4 21 21

Wavesbury série

1. díl >

Máte už plné zuby hrdinů typu rozervaný chudý teenager zmítaný emocemi a hledající si své místo ve světě? Stýská se vám po hrdinech ze „staré školy“? Pak tu je tu STÁLE Wavesbury! Muž, který už něco prožil, má zkušenosti, prostředky a vcelku jasnou představu o tom, kam patří. Žádný hrdina z lidu, rodem i vystupováním je to šlechtic a gentleman. K nepříteli na bitevním poli je nemilosrdný, ale mimo něj se snaží chovat podle svého nejlepšího svědomí. On a jeho věrní přátelé se často ocitají v nebezpečných situacích, nejen ve Skotsku a v Anglii. Další příběhy neohroženého hrdiny ze „staré školy“ a jeho věrných přátel. Tentokrát se s Waveburym podíváme do neklidných tereziánských Čech a přes oceán až do Ameriky, kde se ukáže, že zdánlivě vyřešené problémy ve Skotsku, vyřešeny zdaleka nejsou a nenávist může být nekonečná…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Wavesbury: Plukovník a rebelova dcera. Část druhá. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (11)

Besa
30.07.2024 5 z 5

Skvelá historicko - dobrodružná séria, akú som nečítala snáď od čias, keď som čítavala Maya a Dumasa.
Dej sa odohráva na pozadí reálnych historických udalostí. Obľúbila som si hlavné postavy, odvážneho a čestného Davida Wavesbury, ešte odvážnejšiu Elitabeth, môjho obľúbeného kapitána Ferrela, ktorý skrýva jedno veľmi podstatné tajomstvo o svojej identite a mnohé ďalšie postavičky, ktoré sa ukážu neskôr. Páči sa mi, aké nádherné ženské charaktery autor vytvoril. Elizabeth, a aj všetky ostatné , ktoré prídu neskôr, sú ženy krásne navonok aj vnútorne, so silným zmyslom pre spravodlivosť, empatické, múdre, neboja sa ničoho a nedajú si do ničoho hovoriť, čo sa mi na vtedajšiu dobu, na 18.storočie zdá dosť cool.
Prvé knihy sú rozkúskované do samostatných príbehov, jednotlivých dobrodružstiev, ktoré zažívajú naši hrdinovia počas svojich ciest, neskoršie knihy sú kompaktnejšie, tie sa i páčili ešte viac.
Knihy sa čítajú veľmi dobre, sú napísané mimoriadne pútavo.
Nepáčili sa mi násilné scény, som pacifista, násilie mi vadí. Aj keď chápem, že inak by to vzhľadom na historické obdobie a autenticitu by to inak asi nešlo. Tá krv tam samozrejme zase netečie potokom a nie je to prvoplánovo len o bojoch, povedzme, že na stupnici medzi Večerníčkom a Games of Thrones je to taká sedmička alebo osmička na stupnici 1-10. Ale pri každej dýke zapichnutej do oka sa mi naježili vlasy na zátylku :)
Páčili sa mi informačné vsuvky s historickými faktami, pomohli mi lepšie pochopiť udalosti a súvislosti.

Áža707
25.06.2024 4 z 5

Jako milovník historie a historických románů jsem nemohla odolat nabídce zrecenzovat sérii knih od českého autora. Ještě jednou moc děkuji za zaslání knih a už se moc těším až se pustím do dalších příběhů.

Kniha je rozdělena do několik povídek, které jsou vždy uvedeny názvem a časovým zařazením. Příběhy jako takové jsou dobře čtitelné a děj příjemně útíká, někdy až moc rychle, ale k tomu se dostanu. Je to takový klidný a odpočinkový, ale přitom zde nechybí i sem tam nějaké dobrodužství, napětí a hlavně romantika. Naleznete zde i historické poznámky a celý příbeh je psaný ich formou.

V první části dojde k seznámení Plukovníka a Elizabeth a myslím, že tato část by si zasloužila více prostoru. Moc rychle se na můj vkus seznámily a ještě rychleji došlo k první puse, když přihlídneme na dobu, kdy se to odehrává a po rychlém polibku přišly ještě rychlejší zásnuby. Po zbytek knihy se mi jejich vztah líbil a bavilo mě, jak spolu dobře kooperovali. Chápu, že se autor chtěl dostat do tohoto bodu, ale ten počátek by si doopravdy zasloužil více. Ale i v této části už máme náznak něčeho tajemného, co se snad v budoucnu vyjasní.

Před každou větší částí/kapitolou naleznete historické vsuvky, které vás uvedou do obrazu a proto další povídka vám bude dávat větší smysl. Celkově v příběhu nalzenete poměrně hodně postav a může se to zdát až zmatečné a občas se v tom nemusíte orientovat nejlépe. Pokud mě nějaká postava doopravdy oslovila, tak to byla Jane a líbila se mi plukovníkova starost o ní. Doufam, že se o této postavě v dalším díle dozvíme více.

Celkově od druhé poloviny knihy byly příběhy dobrodužnější a napínavější a rozhodně musím ocenit Elizabethino chování a odvadu. Dalším pozitivním kladem je mapa, kterou naleznete v průběhu čtení. Mezi příběhy naleznete i menší propojení a celý děj vyvrcholí happyendem. Občas jsem se bála, co si pro mě autor přichystal, ale nakonec mohu říct, že jsem byla spokojená.

4/5


Jiruka Kareru
06.06.2023 5 z 5

Tohle je typ knihy, kterou jsem potřeboval. Hlavní hrdina, ze starého světa, kde čest byla důležitou vlastností. Autorovu tvorbu (zejména ohledně modelů) sleduji delší dobu. Na tuto knihu jsem se velice těšil.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Wavesbury: Plukovník a rebelova dcera. Část druhá v seznamech

v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených6x
v Knihotéce48x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x