Wok snadno a rychle - 100 zdravých a lahodných receptů přehled
Ching-He Huang
Hodit suroviny do pánve a za občasného míchání připravit výtečné jídlo – to je jeden z nejrychlejších a nejjednodušších způsobů vaření. A také jeden z nejzdravějších, protože při něm neztrácíme z potravin mnoho živin a nepoužíváme velké množství oleje. Potřebujeme také velmi málo vybavení – stačí jen pánev wok, nůž a prkénko. Naučte se, čím se liší obyčejná směs od té luxusní. Záleží totiž na správném načasování a pořadí, v jakém suroviny do pánve přidáváte. Vyhlášená kuchařka Ching-He Huang shromáždila sbírku lahodných pokrmů, které jsou jednoduché, výživné, chutné i cenově dostupné. Mnohé z nich jsou bezlepkové a bez laktózy, ale jsou tu i jídla pro vegetariány. Recepty se skládají jak z tradičních východních ingrediencí, tak z těch u nás běžných.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Wok snadno a rychle - 100 zdravých a lahodných receptů. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Wok snadno a rychle - 100 zdravých a lahodných receptů v seznamech
v Přečtených | 1x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 9x |
v Chystám se číst | 1x |
v Chci si koupit | 3x |
Pro totální
kuchyňské začátečníky
doporučuju si místo
wok pánve
koupit remosku.
V remosce skoro nic nezkazíte. Tedy krom těch, co dokáží připálit i čaj. Pokud se přeci jenom rozhodnete pro pánev Wok a stir-fry jídla, je hlavní věc pozorně si přečíst úvod této knihy. Jak předvídat, jak si připravit k ruce ingredience, proč mít vždy po ruce vodu, jak správně používat nože a nebo jak vybrat eňo ňuňo olej. Já osobně se přiklonil k oleji kokosovému. Už jen proto, že když olíznete vařečku, ...je to prostě kokos.
Pro výběr masa se dohodněte se svojí peněženkou. Je jisté, že nejlepší je kančí, dančí a srnčí, ale já si postačím buď s hovězím nebo, a to se každý posere, s kuřecím z Polska :-) Všechno chutná jako kuře, jen kuře z Polska chutná jako ryba. Maso nesolte. Kazíte ho tím. Úplně nejlepší je dát na pánev olej, (v mém případě kokosový) a až do rozpáleného oleje posléze přidejte sůl (v mém případě Pákistánskou růžovou) ....a sůůůůl!!!!, jak říká jeden super kuchař v Českém filmu. Maso jen nakrájejte na kousky a posypte jedlou sodou !!! – to není vtip.
Přídavky a to myslím koření, to je také loterie. Já se přikláním k paní spisovatelce Ching-He Huangové a používám skoro to samé jako ona. A tím je paprika, česnek a chilli papričky. A já to ještě ostřím Carolínou Reaper. Ale pozor, s Carolinou reaper opravdu opatrně. Jen na jazýček nože. Dejte tam byť jen kávovou lžičku tohoto koření a budete šlehat plameny zadem. Ano, proto ta připravená voda, když šlehají plameny voda všechno uhasí. Hlavně to nezapíjejte mlékem. Polská kuřata ho nesnáší a pákistánská sůl je na něj alergická, ...zčerná.
Po přečtení této příručky se z vás sice nestane Casey Ryback, ale už něco budete vědět. Hlavně si s tím musíte hrát, improvizovat a dochucovat dle svého. Co zkazíte, dejte psovi, možná to sní. Nemáte psa? Tak si ho pořiďte a nebo ho dejte na pánev a, což je lepší, chce to prase. Na vykrmení. Dávejte mu zkažené pokusy z Woku a budete mít vykrmené maso na další pokusy. A ptáte se, kdo je Tervo kurva Ryback? Ryback je legendární kuchař na lodi USS Dwight D. Eisenhower. A věřte, že na pánvi wok udělal i dort.
Chtěl jsem dát, nebo spíš vložit, nějakou malou ochutnávku, ale bez plamenů to nejde a skoro všechny recepty v této knize jsou boží. Těžko vybírat ten nejlepší. Neměl jsem tu možnost je zatím všechny vyzkoušet, ale mám je nastudované. A časem na všechny dojde.
Dávám s radostí všech pět žlutých motýlků. A prosím vás, motýlky nežerte, ...i když, myslím, že pánev wok by si s nimi poradila. ...pět proteinů.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )